Egy nap alatt két különböző helyszínen lőttek halálra a francia rendőrök két embert, akik ellenálltak az igazoltatásnak.

Nizzában a rendőrség egy veszélyesen közlekedő autó sofőrjét szerették volna igazoltatni. Az egyértelmű jelzés ellenére a jármű gyorsítani kezdett, és először el is tűnt a rendőrök elől, de végül beragadt a dugóba, és a hatóságok utolérték. Ekkor a sofőr többször belehajtott a rendőrök kocsijába. Az egyik járőr kiszállt az autóból, és egyszer rálőtt a sofőrre, aki a helyszínen életét vesztette, írja168.

Anthony Borré, Nizza polgármester-helyettese az AFP hírügynökségnek elmondta: a harminc év körüli tunéziai férfi egy éve élt a régióban. Jogosítvány nélkül vezetett egy helyi rendszámú gépkocsit, amelyről kiderült, hogy lopott. Két eljárás indult az ügyben: az egyik hivatalos személyi elleni emberölési kísérlet miatt, a másik pedig a rendőr általi nem szándékos emberölés miatt. 

Néhány órával korábban Rennes-ben a helyi rendőrség egy kábítószer-ellenes razzia során próbálta igazoltatni egy autó utasait, akik ellenálltak, és ellenük is fegyvert használtak. A sofőr, akit kábítószer-kereskedelem miatt nyilvántartották, a karján megsebesült, az utasa a helyszínen meghalt a továbbpattanó lövedéktől. A tájékoztatás szerint a sofőr szándékosan a rendőrök közé hajtott.

Ezügyben is két eljárás indult, a rendőrség felügyeleti szerve halált okozó szándékos erőszak gyanúja miatt vizsgálódik, míg a rennes-i bűnügyi rendőrség hivatalos személy elleni emberölési kísérlet miatt indított eljárást a sofőr ellen. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.