Kigyulladt a frankfurti Modern Művészeti Múzeum

Tűz keletkezett a frankfurti Modern Művészeti Múzeumában, az épület tetejének egy része kapott lángra, írja az Artforum.

A lángok megfékezésén jelenleg is dolgoznak a tűzoltók. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Frankfurti Modern Művészeti Múzeum Tűz
Tűzoltók Próbálják Megfékezni A Lángokat Egy Daru Emelőkosarából A Frankfurti Modern Művészeti Múzeumnál / Fotó: Mti / Epa / Armando Babani

Az 1991-ben alapított intézmény a németországi kortárs művészet egyik legfontosabb múzeuma, gyűjteményében több mint 5000 művet tárolnak az 1960-as évektől napjaiinkig.

Regényt küldött a japán filmstúdiónak a gyújtogató

A támadó Shinji Aoba nevén korábban már beneveztek a két hete felgyújtott Kyoto Animation – ismertebb nevén KyoAni – Kyoto Animation Award pályázatára, amit a stúdió tíz éve hirdetett meg először. Erről Daisuke Okeda a stúdió egyik ügyvédje nyilatkozott. Helyi lapok szerint az elkövető súlyosan megsérült, amikor meggyújtotta a szétlocsolt benzint.

A múzeumigazgató, Susanne Pfeffer azt mondta, az intézmény szerencsés volt a szerencsétlenségében.

No Title

@MMKFrankfurt roof on fire right now: firefighters are on the scene. @dff_film is standing by to help our colleagues if needed. #Frankfurt #modernart pic.twitter.com/zs77y63cEF

Ezt annak okán mndta, hogy szinte az összes művészeti alkotást raktárban helyezték el.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk