Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színésznő, az SZFE oktatója szerint a jelenlegi vezetés már csak zárt ajtók mögött kommunikál, és abból is világosan látszik, mire készül.

Mindent dokumentált az SZFE hallgatóinak félévéről

Fullajtár Andrea is felmondott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE), írja a HVG Fullajtár közleményére hivatkozva. A Katona József Színház színművésze úgy fogalmaz, csak az osztályért maradt, megpróbált minden törvényes eszközzel tiltakozni egy törvénytelen folyamattal szemben. Továbbra is ehhez tartja magát.

Fullajtar Andrea Szfe Tavozik
Fullajtár Andrea Próba Közben 2020 Februárjában / Fotó: Szigetváry Zsolt / Mti

“A jelenlegi vezetés már csak zárt ajtók mögött kommunikál, és abból is világosan látszik, mire készül. Az osztályom féléve megkérdőjelezhetetlen. Mindent dokumentáltam. Akár holnap viszem a papírokat bíróság elé! De ebben a rendszerben tovább nem tudok osztályfőnökként részt venni. A mai nappal felmondok az SZFE-n!” – jelentette be.

Trükközik a vezetés Fullajtár Andrea szerint

Fullajtár már novemberben is arról számolt be, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetői fenyegető trükkel érték el, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek velük az oktatók.

Kapcsolódó cikk

Mint mondta, azokat rendelték be elbeszélgetésre, akiknek próbaidős a szerződésük, így indoklás nélkül ki lehetne rúgni őket, noha a tárgyalásokon végül nem erről volt szó.

Kedden derült ki, hogy Szász János filmrendező is felmondott. Szász azt mondta, nem szeretné nyilvánosan elemezni, miért. 

Ha valamit mondanom kell, írja azt, hogy vákuum. Nem tudom ezt jobban elmagyarázni

– fogalmazott.

Tegnap pedig a kormánypárti Magyar Nemzet arról írt, hogy az egyetem kuratóriumának új vezetése a Magyar Református Egyháznak adná azt az épületet, ahol az Ódry Színpad található, így megszűnne a hallgatók játszótere.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet