Sajtóinformációk szerint különös kegyetlenséggel követte el a bűntényt.

Szilveszterezni indult volna barátaival a fülöpi nő

A 2021-es év utolsó napján megöltek egy 70 éves nőt a Hajdú-Bihar megyében található Fülöpön, adta hírül a police.hu. A közlemény szerint december 31-én, 17 órakor érkezett egy bejelentés a helyi hatósághoz, hogy egy nő nem tud bemenni a szomszédjához, és nem ad életjelet magáról.

Ahogy beléptek a házba a helyszínre érkező mentősök, észlelték a bejáratnál, hogy jelez a szén-monoxid-mérő, ezért a katasztrófavédelem munkatársait is az épülethez hívták. A tűzoltók az ingatlanban holtan találtak egy 70 éves nőt.

A korábbi híradások és helyszíni szemle szerint az idős nő sérülései ismeretlen tárgytól származtak, és a házban is kutatás nyomait lehetett látni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen pénteken.

Ismerhette a gyilkosát

A Tények riportja szerint a rendőrséget az áldozat két barátja kereste, közösen szilvesztereztek volna, szemlézte a Liner. Egyikük tett bejelentést. A Tényeknek több szomszéd is nyilatkozott, noha kérésükre nem mutatták az arcukat. Mindegyik megrendülve vette tudomásul a történteket, szerették a 70 éves asszonyt. Úgy vélték, ismerhette a gyilkosát, ugyanis maga engedte be a házába. Azt is elárulták, hogy várt valakit, aki felvágta volna neki a tüzelőt a hidegebb napokra.

Több szomszéd is úgy nyilatkozott, hogy az elkövető az asszonyra akarta gyújtani a házát, így tüntetve el a bűntény nyomait. Néhány szomszéd úgy vélte, nem egy elkövető volt, mert “elég csúnyán elbántak” vele.

A Tények információi szerint háromszor vágta fejbe a nőt, akit a tűzoltók találtak meg, ám már nem tudtak segíteni rajta. Fülöp polgármestere, Hutóczki Péter is a helyszínre sietett a tűz eloltása miatt, mivel – derült ki a riportból – önkéntes tűzoltóként is dolgozik.

Elfogták az elkövetőt

A vasárnapi riport szerint a nyomozók péntek óta vizsgálódnak az ügyben, minden apró nyomot begyűjtenek, hogy a lehető leghamarabb elfogják az elkövetőt vagy elkövetőket, ha többen voltak.

Az MTI hétfőn megjelent beszámolójából azonban újabb részletek derültek ki. A nyomozók a bejelentéstől számított 48 órán belül azonosították is a feltételezett elkövetőt, egy 38 éves fülöpi férfit.

A nyomozás adatai szerint a férfi bántalmazta olyan súlyosan a sértettet, hogy a nő belehalt sérüléseibe.

A rendőrök a férfit emberölés megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását – olvasható a közleményben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet