Sok szerepben láthattuk már Lázár Domokost, az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarok egyik alapítóját, azonban (zenés) tárlatvezetőként még nem. A MODEM által kipipálhatjuk ezt is, ahol Lázár mellett még Géczi János és Gemza Péter is körbekalauzolja az érdeklődőket.

Jelenleg négy kiállítás látható a MODEM-ben, a Nagy felbontás egy sokszínű, nemzetközi grafikai válogatás; az XY a legfiatalabb festőgeneráció munkásságával ismerteti meg az idelátogatókat, a Megrajzolt Érosz az akt- és erotikaábrázolással foglalkozik, a Receptorok pedig kiterjeszti a befogadók számára a műtárgyakhoz való kapcsolódás lehetőségeit. A nyár folyamán számos tárlatvezetés segíti majd a munkák behatóbb megismerését, megértését, ezek közül ajánlunk most hármat.

Lázár Domokos zenés tárlatvezetése az XY című kiállításon

Lázár Domokos énekes, gitáros, dalszerző, az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekar tagja tart zenés tárlatvezetést az XY – Újgenerációs lengyel-magyar festészet című kiállításon, a MODEM 2. emeleti kiállítóterében. 

Az Y-generációs festészetet, illetve annak tematikus csomópontjait e korcsoport tagjaként hitelesen, személyes tapasztalatokra építve közelíti meg a fiatal művész, miközben egy-egy zenei asszociációjának is teret enged.

Lázár Domokos egy civil jogvédő szervezetnél dolgozik, illetve az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának hallgatójaként tudományos tevékenységet is végez. Kutatási területéhez tartoznak az antidiszkrimináció és az esélyegyenlőség jogi és szociológiai aspektusai. Ebből sejthető, hogy a kortárs vizuális formanyelvek, képileg megfogalmazott problematikák mögé látva, társadalmi összefüggések is szóba kerülnek majd rendhagyó tárlatvezetésén.

2017 07 07 Tárlatvezetés Az Xy On
/ Fotó: Modem

Belépő: 800 / 400 HUF

Időpont: 2017. július 7., péntek – 18 óra – 19:15

Facebook-esemény: ITT

Géczi János tárlatvezetése a Nagy felbontás című tárlaton

Régi álom vált valóra a Krakkói Nemzetközi Grafikai Triennálé 50 éves történetének legjobb, díjazott munkáiból szemezgető kiállítással. A Nagy felbontás című tárlat ideje alatt minden eddiginél jelentősebb grafikai válogatás látható a MODEM-ben – 54 kiváló művész csaknem 100 alkotása a világ minden részéről, Brazíliától kezdve Nagy-Britannián át Lengyelországig.

A bezárás előtt egy héttel Géczi János József Attila-díjas író, költő, képzőművész, a Pannon Egyetem MFTK Filozófia, Történettudomány és Antropológia Intézetének vezetője tart tárlatvezetést a színvonalas grafikai tárlaton.

2017 07 09 Tárlatvezetés A Nagy Felbontáson

Belépő: 600 / 300 HUF

Időpont: 2017. július 9., vasárnap – 16 óra – 17:15

Facebook-esemény: ITT

Gemza Péter tárlatvezetése a Megrajzolt Éroszon

Az akt és a testi szerelem ábrázolása áll annak a kiállításnak a középpontjában, amely az Antal–Lusztig-gyűjtemény és a Déri Múzeum Medgyessy Ferenc-gyűjteményének rajzaiból, grafikáiból mutat be válogatást a MODEM 2. emeletén. A Megrajzolt Érosz című (18 éven felülieknek szóló) kiállításon, a Múzeumok Éjszakáján már több „női” tárlatvezetésen is részt vehettek a látogatók. Ezúttal Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője kalauzolja végig az érdeklődőket az érzéki-erotikus munkák között.

2017 07 11 Gemza Péter Tárlatvezetése A Megrajzolt Éroszon
/ Fotó: Modem

Belépő: 400 HUF

Időpont: 2017. július 11., kedd – 18 óra – 19:15

Facebook-esemény: ITT

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.