Követem Events Géczi János és Lázár Domokos is tárlatvezet a MODEMben

Géczi János és Lázár Domokos is tárlatvezet a MODEMben

Promóció

Sok szerepben láthattuk már Lázár Domokost, az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarok egyik alapítóját, azonban (zenés) tárlatvezetőként még nem. A MODEM által kipipálhatjuk ezt is, ahol Lázár mellett még Géczi János és Gemza Péter is körbekalauzolja az érdeklődőket.

Promóció
- Advertisement -

Jelenleg négy kiállítás látható a MODEM-ben, a Nagy felbontás egy sokszínű, nemzetközi grafikai válogatás; az XY a legfiatalabb festőgeneráció munkásságával ismerteti meg az idelátogatókat, a Megrajzolt Érosz az akt- és erotikaábrázolással foglalkozik, a Receptorok pedig kiterjeszti a befogadók számára a műtárgyakhoz való kapcsolódás lehetőségeit. A nyár folyamán számos tárlatvezetés segíti majd a munkák behatóbb megismerését, megértését, ezek közül ajánlunk most hármat.

Lázár Domokos zenés tárlatvezetése az XY című kiállításon

Lázár Domokos énekes, gitáros, dalszerző, az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekar tagja tart zenés tárlatvezetést az XY – Újgenerációs lengyel-magyar festészet című kiállításon, a MODEM 2. emeleti kiállítóterében. 

Az Y-generációs festészetet, illetve annak tematikus csomópontjait e korcsoport tagjaként hitelesen, személyes tapasztalatokra építve közelíti meg a fiatal művész, miközben egy-egy zenei asszociációjának is teret enged.

Lázár Domokos egy civil jogvédő szervezetnél dolgozik, illetve az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának hallgatójaként tudományos tevékenységet is végez. Kutatási területéhez tartoznak az antidiszkrimináció és az esélyegyenlőség jogi és szociológiai aspektusai. Ebből sejthető, hogy a kortárs vizuális formanyelvek, képileg megfogalmazott problematikák mögé látva, társadalmi összefüggések is szóba kerülnek majd rendhagyó tárlatvezetésén.

/ Fotó: MODEM

Belépő: 800 / 400 HUF

Időpont: 2017. július 7., péntek – 18 óra – 19:15

Facebook-esemény: ITT

Géczi János tárlatvezetése a Nagy felbontás című tárlaton

Régi álom vált valóra a Krakkói Nemzetközi Grafikai Triennálé 50 éves történetének legjobb, díjazott munkáiból szemezgető kiállítással. A Nagy felbontás című tárlat ideje alatt minden eddiginél jelentősebb grafikai válogatás látható a MODEM-ben – 54 kiváló művész csaknem 100 alkotása a világ minden részéről, Brazíliától kezdve Nagy-Britannián át Lengyelországig.

A bezárás előtt egy héttel Géczi János József Attila-díjas író, költő, képzőművész, a Pannon Egyetem MFTK Filozófia, Történettudomány és Antropológia Intézetének vezetője tart tárlatvezetést a színvonalas grafikai tárlaton.

Belépő: 600 / 300 HUF

Időpont: 2017. július 9., vasárnap – 16 óra – 17:15

Facebook-esemény: ITT

Gemza Péter tárlatvezetése a Megrajzolt Éroszon

Az akt és a testi szerelem ábrázolása áll annak a kiállításnak a középpontjában, amely az Antal–Lusztig-gyűjtemény és a Déri Múzeum Medgyessy Ferenc-gyűjteményének rajzaiból, grafikáiból mutat be válogatást a MODEM 2. emeletén. A Megrajzolt Érosz című (18 éven felülieknek szóló) kiállításon, a Múzeumok Éjszakáján már több „női” tárlatvezetésen is részt vehettek a látogatók. Ezúttal Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője kalauzolja végig az érdeklődőket az érzéki-erotikus munkák között.

/ Fotó: MODEM

Belépő: 400 HUF

Időpont: 2017. július 11., kedd – 18 óra – 19:15

Facebook-esemény: ITT

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3