George Clooney is behódolt a Netflixnek: új filmet rendez

George Clooney rendezi és a főszerepét is játssza a Good Morning, Midnight! című regényből készülő filmnek, melyet a Netflix mutat be.

A kétszeres Oscar-díjas színész Augustine-t, a magányos tudóst alakítja, aki az Északi-sarkvidéken igyekszik kapcsolatot találni egy űrhajóval. Ráadásul nem csak szerepel, de rendezi is. Legutóbb a 2017-es Suburbicont rendezte.

clooney
Yayoi Kusama pontjaiba öltözött George Clooney / Fotó: New York Times

A film Lily Brooks-Dalton posztapokaliptikus regényének adaptációja, mely párhuzamosan meséli el a magányos tudós és a Földre visszatérni próbáló űrhajós történetét.

George Clooney lett a világ legjobban kereső színésze

A bokszoló sztár 2015-ben már feljutott a toplista csúcsára. Az elmúlt évi 285 millió dolláros (78,6 milliárd forintos) – adózás előtti – bevételével most ismét övé a Forbes-lista első helye – írta a BBC. Az 57 éves Clooney a rangsort összeállító amerikai lap szerint 239 millió dollárt (67 milliárd forintot) keresett a 2017.

A regényt A visszatérő írója, Mark L. Smith adaptálja filmre. George Clooney nemcsak rendezi a filmet, de a produceri munkákba is részt vesz. Az egyelőre cím nélküli filmet októbertől forgatják.

George Clooney legutóbb Joseph Heller A 22-es csapdája című regényének adaptációjában tűnt fel, mely a Hulu streamingszolgáltató számára készült.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból