Követem Élet + Stílus George Floyd drogtúladagolásba halt meg a nyakára térdelő rendőr...

George Floyd drogtúladagolásba halt meg a nyakára térdelő rendőr ügyvédje szerint

Promóció

Bár a boncolási jegyzőkönyv szerint George Floyd afroamerikai férfi halálát fulladás okozta, a gyilkossággal vádolt Derek Chauvin ügyvédje ezt nem ismeri el.

Indítványt nyújtott be az ügyvéd

Promóció
- Advertisement -

A volt minneapolisi rendőr ügyvédje szerint nem a nyakára térdelő rendőr, Derek Chauvin okozta George Floyd halálát, hanem drogtúladagolásba és meglévő betegségeibe halt bele – írja az ABC News.

Eric J. Nelson benyújtott egy indítványt a minnesotai kerületi bírósághoz, amelyben azt állítja, az ügyészek nem bizonyították kellőképen, mi alapján vádolják Chauvint emberöléssel.

A volt Minneapolis-i rendőr, Derek Chauvin térdel George Floyd nyakán. A négy rendőt kirúgták az őrsről / Fotó: Darnella Frazier Facebook-oldala

Az ügyvéd azzal érvelt, hogy a férfi boncolási jegyzőkönyve szerint fentanil és metamfetamin is – kombinációjukat hívják speedballnak – volt Floyd szervezetében, így halálát a drogok is okozhatták. Utalt arra is, hogy a férfinek szívbetegsége volt – amely szintén a droghasználatból eredhetett –, valamint koronavírusos fertőzése is volt.

Egyszerűen fogalmazva: George Floyd azért nem tudott lélegezni, mert halálos mennyiségű fentanilt és valószínűleg speedballt vett be. Szívbetegsége vérszegénységgel párosult, nagy valószínűséggel az ennek ellenére bevett fentalin és metamfetamin ölte meg őt. Ez a két anyag valószínűleg olyan volt Floyd egészségének, mint bombának a szikra

– érvelt a férfi írásában.

George Floyd utolsó szavai jelentek meg égre rajzolt alakban

George Floyd halála után Jammie Holmes művész úgy döntött, hogy Amerika-szerte felrajzolja a férfi utolsó szavait a nagyobb városok egére. A különleges installációval a művész célja, hogy demonstráljon az erőszak ellen, amely Floyd életébe került, írja a My Modern Met . Mint ismeretes, még május 25-én Floyd egy trafikban hamis 20 dollárossal kísérelt meg fizetni.

A lábjegyzetben idézi Dr. Andrew Baker orvosszakértőt, aki szerint ha Floydot az otthonában találják meg ilyen állapotban holtan, akkor azt túladagolásnak nyilvánítják.

Rendőrségi kiképzésen tanulta a módszert

Arra is kitért, hogy Chauvin az általa alkalmazott módszert a minneapolisi rendőrség kiképzésén tanulta, ahol az ilyen jellegű térdeléssel ártalmatlanítják az agresszív viselkedést tanúsító embereket.

Nelson szerint nem Chauvin hibázott, hogy így járt el, hanem azok, akik jóváhagyták ezt az kiképzést.

Derek Chauvint és három rendőrtársát nem sokkal azután vették őrizetbe, hogy május 25-én egy általuk előállított férfi, Floyd belehalt a rendőri intézkedésbe, miután Chauvin majdnem kilenc percig térdelt a férfi nyakán. A rendőr ellen először gondatlanságból elkövetett emberölés, majd emberölés miatt indult eljárás, a bíróság 1,25 millió dollárban állapította meg az óvadékot – három másik társát bűnrészességgel tartóztatták le. Időközben kiderült, hogy Chauvin ellen adócsalás miatt is eljárást indítottak.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3