A koronavírus-járvány miatt idén elmaradó Glastonbury Fesztiválon korábban fellépett előadók régi koncertjeit is közvetíti a BBC.

A BBC közönsége idén sem maradhat Glastonbury nélkül

Június utolsó hétvégéjén nagyjából 200 ezer fesztiválozót vártak volna az idén 50. jubileumát ünneplő Glastonbury Fesztiválra, írja a The Guardian. Ahogy arról beszámoltunk, számos magyar nyári zenei fesztiválhoz hasonlóan, az esemény elmarad a járványügyi helyzet miatt. Ennek ellenére azonban a BBC június 25-29. között nagyszabású közvetítés-sorozattal készül, hogy megemlékezzen a legnagyobb brit fesztivál jeles évfordulójáról.

Glastonbury Fesztival Bbc Kozvetites
Kylie Minogue Tavalyi Koncertjén Glastonbury-Ben / Fotó: Samir Hussein / Wireimage

Lorna Clarke, a BBC könnyűzenei műsorigazgatója szerint évtizedek óta kitüntetett helyet foglal el a Glastonbury Fesztivál a brit közmédia zenei programjában. Négy napon át archív felvételekkel és megemlékezésekkel fogják felidézni és elvinni a fesztivált a közönség otthonába.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A BBC 2, a BBC 4 adásában és az iPlayeren most először adják le teljes egészében David Bowie híres 2000-es koncertjét, de láthatjuk még Jay-Z, Beyoncé, Adele és a Coldplay nagyszínpadi produkcióit.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az öt nap során megismerhetjük a fesztivál történetét, és olyan ikonikus előadók régebbi koncertjeit élhetjük újra, mint David Bowie, Adele, az REM, Beyoncé, a Rolling Stones, Jay-Z, Billie Eilish[/perfectpullquote]

– mondja az egyik szervező, Emily Eavis.

Újraélhetjük a régi szuperbulikat is

A BBC 2-es csatornán a fesztivál és a médiaszolgáltató 23 éves együttműködését olyan emlékezetes koncertekkel ünneplik, mint Nick Cave and the Bad Seeds, az REM, PJ Harvey, Baaba Maal, Amy Winehouse, Blur, Lady Gaga, Dizzee Rascal, a Toots and the Maytals, az Arctic Monkeys és a Rolling Stones bulijai. Június 28-án Diana Ross lépett volna fel, így a csatorna egy külön összeállítással emlékezik meg a kitűnő énekesnőről.

The BBC has announced its broadcast plans for the weekend when this year’s Glastonbury Festival would have been, with a host of classic sets being made available across TV, radio & online, including Adele, Beyoncé, David Bowie, Coldplay & JAY-Z. Full info on our website (link in bio). #Glastonbury2020

No Description

A BBC 4 adón főleg akusztikus koncertek kerülnek műsorra. Hallhatjuk többek között Ed Sheerant, Dua Lipát, Kanót, Leon Bridges-t, Patti Smith-t, Richie Havens-t és Youssou N’Dourt.

Hatvan koncert elérhető lesz az iPlayer-en, köztük Florence and the Machine, Christine and the Queens, Lana Del Rey, Billie Eilish, Foals, the xx, The Killers, Lewis Capaldi, valamint a Radiohead „pokoli” produkciója, amikor a technika ördöge alaposan elbánt a zenekarral.

Virtuális cicaharc után új szöveges felvételében Lana Del Rey Sylvia Plath-nak üzent

Lana Del Rey azzal tett pontot a néhány napon át tartó online hírességek közötti cicaharc végére, hogy május 23-án megjelentetett egy új szöveges felvételt Patent Leather Do-Over címmel, amelyhez Jack Antonoff szerezte a zenét. Az énekesnő legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy erős megfogalmazású Instagram-posztban arról írt, hogy az erőszak dicsőítésével vádolták, antifeministaként aposztrofálták.

Két tematikus filmet is vetítenek majd ezen időszak alatt. A BBC Music-on az Introducing színpadon olyan előadók koncertjeit láthatjuk karrierjük korai szakaszából, akikből aztán hatalmas sztárok lettek. Kezdőként fellépett itt például SheeranGeorge Ezra, Nao és Celeste is. Julien Temple 2006-os filmjét, a Glastonbury-t június 25-én sugározza a BBC 4.

Glastonbury (2006) Trailer

Directed by Julien Temple Executive Produced by Jeremy Thomas Twitter: @recordedpicture

Az országos és a helyi BBC rádióadók a fesztivál történetére fókuszálnak. Andy Bennett rádiós műsorvezető olyan előadókat fog megszólaltatni, akik idén színpadra léptek volna. De beszélget majd a fesztivál visszatérő látogatóival, helybeliekkel és a szervezőkkel.

Idén Taylor Swift, Paul McCartney és Kendrick Lamar lettek volna a húzónevek a fesztiválon. A szervezők még nem jelentették be a következő évre vonatkozó terveiket.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet