Fesztivál Maratoni közvetítéssorozatot tervez a BBC a Glastonbury Fesztivál idején...

Maratoni közvetítéssorozatot tervez a BBC a Glastonbury Fesztivál idején a régebbi koncertekből

Promóció

A koronavírus-járvány miatt idén elmaradó Glastonbury Fesztiválon korábban fellépett előadók régi koncertjeit is közvetíti a BBC.

A BBC közönsége idén sem maradhat Glastonbury nélkül

Promóció
- Advertisement -

Június utolsó hétvégéjén nagyjából 200 ezer fesztiválozót vártak volna az idén 50. jubileumát ünneplő Glastonbury Fesztiválra, írja a The Guardian. Ahogy arról beszámoltunk, számos magyar nyári zenei fesztiválhoz hasonlóan, az esemény elmarad a járványügyi helyzet miatt. Ennek ellenére azonban a BBC június 25-29. között nagyszabású közvetítés-sorozattal készül, hogy megemlékezzen a legnagyobb brit fesztivál jeles évfordulójáról.

Kylie Minogue tavalyi koncertjén Glastonbury-ben / Fotó: Samir Hussein / WireImage

Lorna Clarke, a BBC könnyűzenei műsorigazgatója szerint évtizedek óta kitüntetett helyet foglal el a Glastonbury Fesztivál a brit közmédia zenei programjában. Négy napon át archív felvételekkel és megemlékezésekkel fogják felidézni és elvinni a fesztivált a közönség otthonába.

Glastonbury – Top 5 Live Performances

Support the artists, buy a concert ticket. (If they’re still alive) 00:00 – Gorillaz – Clint Eastwood 05:28 – Amy Winehouse – Back to Black 09:59 – Beyoncé -…

A BBC 2, a BBC 4 adásában és az iPlayeren most először adják le teljes egészében David Bowie híres 2000-es koncertjét, de láthatjuk még Jay-Z, Beyoncé, Adele és a Coldplay nagyszínpadi produkcióit.

Az öt nap során megismerhetjük a fesztivál történetét, és olyan ikonikus előadók régebbi koncertjeit élhetjük újra, mint David Bowie, Adele, az REM, Beyoncé, a Rolling Stones, Jay-Z, Billie Eilish

– mondja az egyik szervező, Emily Eavis.

Újraélhetjük a régi szuperbulikat is

A BBC 2-es csatornán a fesztivál és a médiaszolgáltató 23 éves együttműködését olyan emlékezetes koncertekkel ünneplik, mint Nick Cave and the Bad Seeds, az REM, PJ Harvey, Baaba Maal, Amy Winehouse, Blur, Lady Gaga, Dizzee Rascal, a Toots and the Maytals, az Arctic Monkeys és a Rolling Stones bulijai. Június 28-án Diana Ross lépett volna fel, így a csatorna egy külön összeállítással emlékezik meg a kitűnő énekesnőről.

The BBC has announced its broadcast plans for the weekend when this year’s Glastonbury Festival would have been, with a host of classic sets being made available across TV, radio & online, including Adele, Beyoncé, David Bowie, Coldplay & JAY-Z. Full info on our website (link in bio). #Glastonbury2020

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

A BBC 4 adón főleg akusztikus koncertek kerülnek műsorra. Hallhatjuk többek között Ed Sheerant, Dua Lipát, Kanót, Leon Bridges-t, Patti Smith-t, Richie Havens-t és Youssou N’Dourt.

Hatvan koncert elérhető lesz az iPlayer-en, köztük Florence and the Machine, Christine and the Queens, Lana Del Rey, Billie Eilish, Foals, the xx, The Killers, Lewis Capaldi, valamint a Radiohead „pokoli” produkciója, amikor a technika ördöge alaposan elbánt a zenekarral.

Virtuális cicaharc után új szöveges felvételében Lana Del Rey Sylvia Plath-nak üzent

Lana Del Rey azzal tett pontot a néhány napon át tartó online hírességek közötti cicaharc végére, hogy május 23-án megjelentetett egy új szöveges felvételt Patent Leather Do-Over címmel, amelyhez Jack Antonoff szerezte a zenét. Az énekesnő legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy erős megfogalmazású Instagram-posztban arról írt, hogy az erőszak dicsőítésével vádolták, antifeministaként aposztrofálták.

Két tematikus filmet is vetítenek majd ezen időszak alatt. A BBC Music-on az Introducing színpadon olyan előadók koncertjeit láthatjuk karrierjük korai szakaszából, akikből aztán hatalmas sztárok lettek. Kezdőként fellépett itt például SheeranGeorge Ezra, Nao és Celeste is. Julien Temple 2006-os filmjét, a Glastonbury-t június 25-én sugározza a BBC 4.

Glastonbury (2006) Trailer

Directed by Julien Temple Executive Produced by Jeremy Thomas Twitter: @recordedpicture

Az országos és a helyi BBC rádióadók a fesztivál történetére fókuszálnak. Andy Bennett rádiós műsorvezető olyan előadókat fog megszólaltatni, akik idén színpadra léptek volna. De beszélget majd a fesztivál visszatérő látogatóival, helybeliekkel és a szervezőkkel.

Idén Taylor Swift, Paul McCartney és Kendrick Lamar lettek volna a húzónevek a fesztiválon. A szervezők még nem jelentették be a következő évre vonatkozó terveiket.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3