Hallgatom Olly Alexander: „Hiszem, hogy mindenkinek, aki ma itt van,...

Olly Alexander: „Hiszem, hogy mindenkinek, aki ma itt van, joga van megváltoztatni a történelmet”

Olly Alexander, a Years And Years frontembere megindító és fontos beszédet mondott a Glastonbury Fesztiválon. Az LMBTQ-közösség képviselőjeként többek között arról is beszélt, hogy végre fel tudja vállalni másságát, többé már nem szégyenkezik miatta. 

- Advertisement -

Már véget ért a Glastonbury Fesztivál, amelyen Olly Alexander, a Years And Years nevű brit zenekar énekese is fellépett zenekarával. Ha már a övé volt a színpad, megragadta az alkalmat, hogy elmondja, miért utal egyre többször homoszexualitásra a szövegeiben.

Homoszexuális vagyok, és mostanában sokat beszélek a homoszexualitásról

– mondta Alexander a színpadon.

Fontos számára a jövő / Fotó: Elle

Az énekes azt is elmondta, bizonyára sok ember szeretné, hogy végre befogja. Azonban Alexander sokáig szégyellte másságát, és most úgy véli, itt az idő, hogy bepótolja mindazt, amit anno emiatt az érzés miatt elszalasztott. Napokkal a Stonewall-lázadás 50. évfordulója után, a művész pontosan tudja, milyen fontos szerepe van a történelemnek, különösen az LMBTQ-t érintő kérdésekben. Alexander szerint az emberek azért nem szeretik használni a homoszexuális kifejezéseket, mint a queer, az LMBT vagy LMBTQ, mert ezeknek a szavaknak komplikált és szomorú története van.

Popsztárok hívják fel a figyelmünket a depresszió súlyosságára / ContextUs

A serdülők között a depressziósok száma 30%-kal emelkedett az elmúlt évtizedben. Azt is megfigyelhetjük azonban, hogy ez a generáció talán jobban hangot tud adni a szenvedésének, mint ezelőtt akármelyik. Erre pedig kétség kívül nagy hatással vannak a popsztárok, hiszen Selena Gomez, Pete Davidson és Lady Gaga is nagy figyelmet szentelnek ennek a problémának.

A Stonewall-lázadás azonban nem az első pontja ennek a nehéz küzdelemnek.

A harc már a Stonewall előtt megkezdődött, ma is tart, és holnap is folytatódni fog, a jövőben. De a jövő nincs meghatározva. És a történelmünket nem lehet megjósolni vagy azt, hogy mit kell vele kezdeni. Hiszem, hogy mindenkinek, aki ma itt van, joga van megváltoztatni a történelmet. Mindennap alakítjuk, és csak rajtunk múlik, meg akarjuk-e változtatni a világot. Úgy hiszem, nincs valódi egyenlőség, amíg nem vetünk véget a rasszizmus elleni harcnak […] amennyiben el szeretnénk jutni valahova, anélkül, hogy bárkit hátrahagynunk, segítenünk kell egymásnak

– mondta megindító beszédében Alexander.

BBC Radio 1 on Twitter

The only reason I’m able to be up here, is because of all the people that have come before me, that have fought for the rights of lesbian, gay, bisexual and transgender people” ?️‍?❤️ This is how you use your platform ?@Alexander_Olly #Glastonbury2019 https://t.co/Twl2OFQgZS

Amióta a Years And Years ismertté vált, Alexander nem csak a homoszexuális és queer emberek életének megkönnyítésén fáradozik, hanem rendszeresen felhívja a figyelmet a mentális egészséggel kapcsolatos témákra is.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Így reagált Jennifer Aniston, amikor Brad Pitt viccelődött a SAG-gálán

Az amerikai film- és televíziós színészek céhének díjkiosztóját (Screen Actors Guild Awards) vasárnap este tartották, amelyen Jennifer Aniston és Brad Pitt is díjjal távozott.

Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch hemzseg a sztároktól

Wes Anderson legújabb filmje a pletykák szerint több mint négy órás lesz?

Banksy képeiből először nyílik kiállítás Budapesten

Februárban nyílik a budapesti, Banksy képeit bemutató kiállítás The Art of Banky – Without limits néven.

6 dolog, amit az éttermekben nem tisztítanak rendesen

Időnként jólesik, ha elénk teszik az ételt és nem nekünk kell megfőznünk. De tudtad, hogy egy étteremben kétszer akkora a valószínűsége, hogy ételmérgezést kapsz, mint otthon a saját konyhádban?

ez is érdekeltéged
<3