Követem Élet + Stílus A globális felmelegedés miatt 1 fokkal emelkedik az átlaghőmérséklet...

A globális felmelegedés miatt 1 fokkal emelkedik az átlaghőmérséklet a következő 5 évben

Promóció

Közel jár a világ a Párizsi egyezmény által meghatározott 1.5 fokos hőmérséklet-emelkedéshez. Az átlaghőmérséklet drasztikus mértékben emelkedik.

Átlaghőmérséklet okozta katasztrófák

Promóció
- Advertisement -

A klímaváltozás káros hatásaira nem csak Greta Thunberg figyelmeztet, aki a járványhelyzet alatt is aktív maradt, hanem David Attenborough és Jane Goodall természettudósok is sürgős változásra szólítják fel az emberiséget. Goodall a koronavírus-járvány lecsengése után kongatta meg a vészharangot az életrajzi dokumentumfilmje előtt. A világhírű természettudós ezúttal arra figyelmeztet, hogy az emberiségnek vége lehet, ha nem vagyunk képesek drasztikusan megváltoztatni az élelmiszerellátási-rendszerünket.

A szakértők szerint egy az öthöz az esélye, hogy a következő öt évben másfél fokkal emelkedik meg az átlaghőmérséklet, az ipari fejlődés előtti időkhöz képest, írja a The Guardian.

/ Fotó: Gizmodo

A globális hőmérséklet-emelkedés átlagosan elérheti az 1 fokot 2020 és 2024 között, állapította meg a brit meteorológiai hivatal (Met Office) hosszútávú előrejelzése.

 A szárazság és óceáni viharok fokozódnak

A Párizsi egyezmény értelmében az országok megállapodtak, hogy a hőmérséklet-emelkedést 2 Celsius fok alatt tartják, és további erőfeszítéseket tesznek a klímaváltozás megfékezésére. Az átlaghőmérséklet szintentartása érdekében a Met Office koordinálásával klímafigyelő hálózatot hoztak létre kilenc országgal együttműködve, köztük Ausztráliával, Kínával és Amerikával.

Finom és még a klímaváltozás elleni küzdelemben is segíthet – mi az?

Finom és még a klímaváltozás elleni küzdelemben is segíthet – mi az? Gúnyolódástól DiCaprio dokumentumfilmjéig Amikor Bren Smith 15 évvel ezelőtt elkezdett algát termeszteni, volt kollégái, a halászok kiröhögték a kikötőben. Smith már akkoriban, közvetlen közelről észlelte a túlhalászás hatásait, ugyanis maga is a Bering-tengeri tőkehal-halászatból élt.


Az előrejelzések azt is megállapították, hogy a sarkkörök melegedése a világ más régióira is hatással lesz, és az Atlanti-óceán viharosabbá válását eredményezi. Afrikában és Ausztráliában pedig az elmúlt évekéhez képest szárazabb időszak várható.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3