Gotabaja Radzsapaksza Srí Lanka-i elnök ígérete ellenére még mindig nem nyújtotta be lemondását, miközben családjával elmenekült az országból.

Az elnök családja és testőrei kíséretében a Maldív-szigetekre utazott, onnan pedig Szingapúrba indult, írja168.

Mahinda Japa Abejvardena parlamenti elnök bejelentette, hogy bár szerda este óta azt mondták neki, hogy meg fog hozzá érkezni, még mindig nem kapta meg Gotabaja Radzsapaksza lemondását.

Srí Lanka nagyon nehéz gazdasági helyzetben van, már bejelentették az államcsődöt. Súlyos üzemanyaghiánnyal küzdenek, a benzinért és a gázolajért országszerte hosszú sorok állnak. Az Indiai-óceán északi részén található szigetország mentőcsomagot kért a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), de az IMF megköveteli a politikai stabilitást a pénzeszközök felszabadításának előfeltételeként.

A lakók kormányellenes tüntetéseket tartanak, és a jelentések szerint a tüntetők elvették az egyik katona puskáját és 60 darab lőszerét. A rendőrség tájékoztatása szerint 42 ember sérült. A tüntetők elfoglalták az elnök és a miniszterelnök hivatalos rezidenciáját és hivatalát. A kormányfő rezidenciáját szombaton felgyújtották a tüntetések során.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.