Olvasom Verseskötete jelenik meg Grecsó Krisztiánnak Magamról többet címmel

Verseskötete jelenik meg Grecsó Krisztiánnak Magamról többet címmel

Promóció

Grecsó Krisztián inkább író, mint költő – gondolják a munkásságának kedvelői. Azonban kezdetben verseket írt inkább. Az új szerzeménye által pedig visszatér a “gyökerekhez”.

Promóció
- Advertisement -

Talán kevesen tudják, de Grecsó Krisztián első kötete nem regény vagy novella volt, hanem verseskötet. Az 1996-ban, a Tevan kiadó gondozásában megjelent könyv a Vízjelek a honvágyról címet viseli. Később, 1999-ben Angyalkacsinálás címen szintén verseskötet jelent meg tőle, amely az utolsó volt – eddig. Azóta leginkább a prózában talált otthonra, de ez korántsem jelenti azt, hogy eltávolodott volna a lírától mint műfajtól.

Grecsó Krisztián / Fotó: Neményi Márton / 24.hu

Ezt mi sem bizonyítja, hogy folyamatosan hallattatott magáról különböző folyóiratokban a versei által.

Mint ismert, nem is olyan régen, nehéz időszakon ment át Grecsó, hiszen rákot diagnosztizáltak nála, amiből sikeresen felépült.

Grecsó Krisztián: “Az nem lett javítva, kérem” / ContextUs

ContexUs: Először is gratulálni szeretnék az új könyvedhez, mely nem régóta szerepel a könyvesboltok polcain, mégis annál nagyobb népszerűségnek örvend! A kritikusok imádják, a közönség pedig egyszerűen oda van érte. Mikor és honnét jött az ihlet, aminek gyümölcse a Jelmezbál lett? (Bár engem kicsit egy modernkori, új köntösbe bújtatott Édes Annára emlékeztet.)

Az új verseskötete pedig Magamról többet címet viseli, amely a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg február végén, írja a HVG

A Magamról többet ajánlója így hangzik: “Hogyan alakítják a történeteink azt, akik vagyunk? A Magamról többet versei erre a kérdésre keresik a választ, a magyar költészet nagy hagyományú számvetéseit – többek között Babits, Pilinszky, József Attila verseit – felidézve. Csakhogy a kötet tanulsága szerint soha nincs jó alkalom a számvetésre, a leltárakat mindig újra és újra el kell készíteni. Hogyan tudunk úrrá lenni az élettörténetünkön, ha sem a rossz, sem a jó életeseményekre voltaképpen nincsen ráhatásunk, ha a szerencse és a balszerencse egyaránt megjósolhatatlan? Grecsó Krisztián megrázó Balázsolás-ciklusa és felemelő apaság-versei az olvasót saját életének kérdéseivel is szembesítik.”

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3