Greta Gerwig és Noah Baumbach írja az élőszereplős Barbie-film forgatókönyvét, és ha hihetünk a pletykáknak, Gerwig rendezőként is jegyzi majd az alkotást. A főszerepre Margot Robbie színésznőt kérték fel, akinek szépsége és alkata is tökéletesen passzol Barbie személyéhez.

Greta Gerwig színésznőként (Francis Ha) és rendezőként (Lady Bird) is bizonyította tehetségét. Alkotótársával, Noah Baumbach-val, akivel az életben is egy párt alkotnak, közösen dolgoznak a Barbie című filmen. Kettőjük stílusa inkább az indie filmek táborát erősíti, ezért elképzelhető, hogy az ikonikus baba történetét is ebben a stílusban rendezik meg.

Barbie 1
Margot Robbie, Greta Gerwig / Fotó: Goodtimes

A főszerepre Margot Robbie-t választották, akit az Én, Tonya című filmben Oscar-díjra jelöltek. Az élőszereplős Barbie filmről már 2018 óta folynak a pletykák. Először a Sony vette meg a jogokat, de azóta átkerült a Warner Bros. stúdióhoz. A főszerepre Anne Hathaway és Amy Schumer is szóba került, és Alethea Jones rendezte volna a filmet.

A Lady Bird szereplői ismét összeállnak Greta Gerwig új filmjében?

Louisa May Alcott Kisasszonyok című klasszikus amerikai regénye négy nővér felnőtté válásának történetét meséli el. A cselekmény Massachusetts-ben játszódik. A tizenéves testvérek édesanyjukkal együtt egy új városba költöznek. Apjuk nélkül kell megbirkózniuk az élet kihívásaival, aki a polgárháborúban harcol. Az irodalmi műből több ízben készültek már különféle adaptációk: mozifilm, TV-film, musical és opera is.

Gerwig jelenleg a Kisasszonyok adaptációján dolgozik, Saoirse Ronan-nal, Emma Watson-nal és Florence Pugh-val a főszerepekben, de a filmben feltűnik Timothee Chalamet is. Baumbach pedig egy Netflix filmet rendez, amelynek címe egyelőre ismeretlen, de az már biztos, hogy a főszerepben Adam Driver és Scarlett Johansson lesznek láthatók.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet