Greta Gerwig és Noah Baumbach írja az élőszereplős Barbie-film forgatókönyvét, és ha hihetünk a pletykáknak, Gerwig rendezőként is jegyzi majd az alkotást. A főszerepre Margot Robbie színésznőt kérték fel, akinek szépsége és alkata is tökéletesen passzol Barbie személyéhez.

Hirdetés

Greta Gerwig színésznőként (Francis Ha) és rendezőként (Lady Bird) is bizonyította tehetségét. Alkotótársával, Noah Baumbach-val, akivel az életben is egy párt alkotnak, közösen dolgoznak a Barbie című filmen. Kettőjük stílusa inkább az indie filmek táborát erősíti, ezért elképzelhető, hogy az ikonikus baba történetét is ebben a stílusban rendezik meg.

Margot Robbie, Greta Gerwig / Fotó: GoodTimes

A főszerepre Margot Robbie-t választották, akit az Én, Tonya című filmben Oscar-díjra jelöltek. Az élőszereplős Barbie filmről már 2018 óta folynak a pletykák. Először a Sony vette meg a jogokat, de azóta átkerült a Warner Bros. stúdióhoz. A főszerepre Anne Hathaway és Amy Schumer is szóba került, és Alethea Jones rendezte volna a filmet.

A Lady Bird szereplői ismét összeállnak Greta Gerwig új filmjében?

Louisa May Alcott Kisasszonyok című klasszikus amerikai regénye négy nővér felnőtté válásának történetét meséli el. A cselekmény Massachusetts-ben játszódik. A tizenéves testvérek édesanyjukkal együtt egy új városba költöznek. Apjuk nélkül kell megbirkózniuk az élet kihívásaival, aki a polgárháborúban harcol. Az irodalmi műből több ízben készültek már különféle adaptációk: mozifilm, TV-film, musical és opera is.

Gerwig jelenleg a Kisasszonyok adaptációján dolgozik, Saoirse Ronan-nal, Emma Watson-nal és Florence Pugh-val a főszerepekben, de a filmben feltűnik Timothee Chalamet is. Baumbach pedig egy Netflix filmet rendez, amelynek címe egyelőre ismeretlen, de az már biztos, hogy a főszerepben Adam Driver és Scarlett Johansson lesznek láthatók.

Hirdetés