Gurls Talk: így győzhető le a szorongás és a depresszió

Gurls Talk: így győzhető le a szorongás és a depresszió

A Gurls Talk egy úttörő online platform, amely missziója, hogy nőket, lányokat segítsen a hangjuk megtalálásában, és legyőzhető legyen a szorongás és depresszió. Mindezt elítélés és címkék nélkül.

A model, aktivista Adwoa Aboah által alapított Gurls Talk célja, hogy segítse a nőket felépülni mentális betegségekből, szorgalmazza a gondoskodást testről és szellemről. Szeretne közösséget létrehozni, hogy őszinte párbeszédbe lépjenek olyan témákról, mint a depresszió, a testkép vagy a menstruáció.

/ Fotó: Gurls Talk Hivatalos Instagram-fiókjaIndulása óta mozgalommá nőtte ki magát, számos videóval, Instagramon keresztüli cikk-közléssel. Személyes találkozásra lehetőséget adó eseményeket is szerveznek, olyan előadókkal, mint Hari Nef és Hanne Gaby Odiele.

A saját példámon keresztül – a depresszióval és az addikcióval való küzdelmemről beszélve –, szeretném bátorítani a nőket, hogy merjenek beszélni a mentális problémáikról, a testképükről és a szexualitásukról.

– mondja Aboah egy videóban. A mozgalom Youtube-csatornáján különféle rövid kérdéseket vitatnak meg: Mit mondanál a 18 éves önmagadnak?; Mit gondolsz a plasztikai műtétről?; Ki inspirál téged?; Mit gondolsz, a közösségi média az önelfogadást, vagy az irigységet terjeszti?

Aboah három évvel ezelőtt kísérelt meg öngyilkosságot egy elvonó során. Pszichiátriai kezelése után – felismerve, hogy az életében jelenlévő erős nőknek is köszönheti felépülését –, született meg a Gurls Talk.

Mit jelent nőnek lenni a 21. században? Generálhatunk-e párbeszédet olyan témákról, amelyekről eddig nem illett beszélni? Például, hogy milyen a menstruáció első napján lefutni egy maratont, és milyen, amikor felőröl a testképzavar? A Gurls Talk megkísérli.

Ha kíváncsi vagy, a Gurls Talk mellett a popsztárok hogyan hívják fel a figyelmet a szorongás és depresszió súlyosságára, ezen a linken megtalálod.

Kezdőlap > Uncategorized > Gurls Talk: így győzhető le a szorongás és a depresszió
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból