Gyömrő szóvivője, Hauser Antal szólalt meg a település polgármestere, Gyenes Levente letartóztatása ügyében.

Ahogy mi is megírtuk, letartóztatták Gyömrő ellenzéki polgármesterét, Gyenes Leventét költségvetési csalás vádjával. Az esetről Blikk kérdezte Hauser Antal szóvivőt.

Hauser állítása szerint sem az ügyészség, sem a nyomozók vagy a bíróság nem kereste meg őket, így ha a sajtó nem hozza le, nem is tudtak volna az eljárásról. Elmondta, hogy magánjellegű váddal néz szemben, ami nem érinti az önkormányzati cégeket és hivatalt.
Gyenes tagadja a vádakat, és “a jogi képviselői szerint több sebből vérzik a gyanúsítás, ugyanis az áfa befizetését elmulasztó cégekkel állítása szerint semmilyen kapcsolatban nem állt.” A bíróság jövő héten tárgyalja az ügyét.
Hauser közölte, hogy nem tervezik a polgármester lemondatását, kedvező döntés esetén folytathatja tisztségét. “Időközi választást csak jogerős bírósági ítélet után lehetne kiírni, de csak akkor, ha az úgy marasztalnák el, hogy nem folytathatja a polgármesterséget” – magyarázta a szóvivő.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.