Megbízható gyereknevelési tanácsokra van szükséged?

Vannak olyan témák, amelyekben mindenkinek elkél a segítség. Ilyen például a gyereknevelés. Ugyan általában mindig mindenki mindent jobban tud nálunk rokonaink és barátaink körében, időnként az ember vágyik arra, hogy egy teljesen független, számára ismeretlen ember véleményét hallja. Na nem azért, mert nem bízik szerettei tanácsaiban, hanem mert érdekli, hogy mások hogyan birkóznak meg hasonló gondokkal, mint amikkel ő is szembenéz nap mint nap.

Ki más gyermekneveléséről jobb olvasni, mint hírességekéről?

A gyereknevelés témakörével foglalkozó írások egyrészt pozitív megerősítést adhatnak, tanácsot kaphatunk belőlük, ám nem csupán ennyi feladatot látnak el. Nagyon sok bulvártéma is ide tartozik.
A celebritások élete tökéletes szórakoztatást jelent azoknak, akik családcentrikusnak vallják magukat és élnek-halnak egy jó pletykáért. Nap mint nap születnek olyan bejegyzések, amelyeken mi csak ámulunk és bámulunk. Ilyenek például azok, amelyek a legújabb sztárbabák neveiről szólnak.
Gyerekneveles Filter Pszichologia
A megbízható gyereknevelési tanácsok egyre fontosabbá válnak / Fotó:
A celebek híresek arról, hogy próbálnak egymáson túladni. Egyesek tradicionális, mások különlegesebb nevet választanak, és vannak persze olyanok is, akik azért választották azt, amit, hogy megbotránkoztassanak mindenkit, és gyermekükkel is némi plusz kattintást generáljanak maguknak. Hogy kinek van igaza, azt döntsd el Te, miután olvastál róluk.

A gyereknevelésről szóló bejegyzések sokszor segítenek

Félretéve a nevekkel kapcsolatos mizériát, azért a híres anyukákról és apukákról született cikkeknek is vannak azért előnyei, hiszen gyakran ezekből is lehet valamit tanulni. Az igazán hasznos cikkek azonban nem ezek.
Sokszor nem olyanok sorai bújnak meg egy-egy weboldalon, akik csak úgy valamit bepötyögték azt, ami a fejükben volt. A gyereknevelésről gyakran pedagógusok, pszichológusok, sokgyermekes édesanyák írnak, akik aztán tényleg mindenhez értően tudnak hozzászólni.
Otthon ülve, mikor a fejedet fogod, hogy “már megint mit csinált ez a gyerek”, a lelkednek jólesik olvasni arról, hogy mások is találkoztak ezzel a gonddal. Sokszor a választ is meg lehet lelni ezekben a bejegyzésekben, amelyeket felhasználva akár nálatok is javulhat a háborús helyzet a gyerekkel.

A legjobb akkor elővenni a gyerekneveléssel kapcsolatos bejegyzések tárát, amikor igazán nehéz feladat előtt állsz. Ilyen a gyermekek és kamaszok felvilágosítása, a kamaszok lelki és érzelmi világának megértése, vagy épp egy szeretett családtagotok elveszítésének elmagyarázása.

Kiknek ajánljuk mi a gyermekneveléssel kapcsolatos bejegyzéseket?

Nem, nem csupán a friss szülőknek, de akár a nagyszülőknek, nagynéniknek, nagybácsiknak is érdemes lehet egy-egy bejegyzést elolvasni. Hátha ezek hatására majd pont tőled kap szeretted egy igazán hasznos tanácsot!
Szerinted mi a legnagyobb kihívás a gyereknevelésben?

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból