Mariel Suarez-t és a rendőrgyilkos Cristian Bustos-t abban az argentin börtönben vették fel csók közben, ahol az elítélt életfogytiglani börtönbüntetését töltötte. A bírónő volt az egyetlen a bírói testületből, aki azzal érvelt, hogy Bustos-nak szabadulnia kell az börtönből, miután az előző hónapban elítélték.

Enyhített volna az ítéleten

Suarez tagadja, hogy bármiféle intimitás történt volna és kitart amellett, hogy csak azért látogatta meg a gyilkost, hogy kérdéseket tegyen fel egy éppen készülő könyvéhez. A nő, a Todo Noticias argentin hírportálnak elmondta, hogy a börtönlátogatás során nem volt csók, csupán féltek, hogy lehallgatják beszélgetésüket, ezért közelebb hajolt a férfihez – számolt be róla a Daily Star.

“Nincs érzelmi kapcsolatom ezzel a személlyel. Könyvet írok róla. Kapcsolatunk munkakapcsolat. Elhittem az történteket, amelyeket a tárgyaláson elmondott és ezért szavaztam az életfogytiglannál enyhébb büntetésre” – nyilatkozta a bírónő.
A bíróság illetékesei megerősítették, hogy vizsgálatot indítottak a biztonsági felvételek miatt, amelyeken az látható, ahogy a bíró előrehajol a rab felé, háttal a kamerának. A vizsgálatot a Chubut-i Legfelsőbb Bíróság vezeti. Kérdés, hogy mik voltak a valódi körülmények és valójában történt-e közetikai törvény és belső hatósági előírás megsértése.
Gyilkossag-Veszelyes-Bunozo-Birono-2
/ Fotó: Trelew Város Börtönének Felvétele

Rendőr- és gyerekgyilkos

Bustos-t a dél-argentin Trelew város egyik börtönében tartják fogva Leandro Roberts rendőr 2009-es meggyilkolása miatt. Roberts-et agyonlőtték, egy kollégáját pedig megsebesítették, miután egy korábbi börtönszökést követően letartóztatták Bustos-t otthonában.

Akkor mostohafia meggyilkolása miatt keresték, akit egy szörnyű bűncselekményben agyonvertek, ami külön gyilkossági ítélethez és 20 éves börtönbüntetéshez vezetett. A szökevény testvére meghalt abban a lövöldözésben, amely akkor történt, amikor a rendőrök megpróbálták őrizetbe venni.
Bustos-t gyilkosságért ítélték el és életfogytiglani börtönbüntetést kapott Roberts lelövése miatt, miután a tárgyalás során elismerte bűnösségét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet