Nézem Képzőművészet Művészet és háztartás kapcsolata – Habszivacsból is készülhet műalkotás

Művészet és háztartás kapcsolata – Habszivacsból is készülhet műalkotás

Promóció

Ma már bármiből lehet művészet, ha elég nagy a fantáziánk és a bátorságunk, hogy megmutassuk a világot úgy, ahogyan mi látjuk. Erre egyik legjobb példa a skóciai Tine Bek alkotásai, aki igen érdekes anyagot talált bizonyos tárgyak leképezéséhez.

Promóció
- Advertisement -

A fényképészetet és a szobrászatot ötvözi Tine Bek sorozata, a Komfort Skulptur. A fotósorozat központi kérdései a luxus és szövetanyag – a fotóművészet és a szobrászat –, valamint a művészet és a háztartás kapcsolata köré szerveződnek.

Nem hinnéd, de ez egy torta / Fotó: AnOther Magazine

A project fő elemei a habszivacsok és konyhai törlőruhák. Bek megemeli, kifordítja, megdönti őket. Ezeken a rózsaszínű, bézs, sárga és barna színű alkotásokon keresztül új jelentést ad a tárgyaknak, amik mindennap körbevesznek minket. Az egész ötlet onnan indult, hogy Bek elkezdett utánaolvasni a bútorok történetének és fejlődésének. Rengeteg időt töltött olyan helyek felkutatásával, amelyek különböző formájú háztartási eszközöket árulnak. Eleinte eBayről rendelt, majd talált egy helyi boltot Glasgowban.

A kifinomult formákat Dánia legrégebbi cukrászdájának, a Condition La Glace kirakata inspirálta. Beket az idő és a figyelem indította meg, amelyet a sütemények díszítésével töltenek, amiket később eladnak és megesznek.

Szertettem volna, ha a Komfort Skulptur humoros módon utánozza ezeket a formákat

– mondta Bek az alkotásokról.

A sorozat az ideiglenes szobrokat dokumentálja. Bek minden szobrot gondosan elhelyez. Rengeteg időt tölt az elrendezéssel, a megfelelő beállítással. A fényképezést az alkotások rögzítésére használja, valamint olyan, egymást keresztező művészeti alkotások létrehozására, amelyek új teret nyitnak és értékelik a banalitás szépségét.

Mona Lisa neccharisnyában, egy Picasso-festmény két lábon

A Tokió és Yokohama között elhelyezkedő japán város híres a halloweeni felvonulásáról, amelyet idén már 22. alkalommal rendeztek meg. Körülbelül 2000 ember öltött maskarát és vonult végig az utcákon, őket pedig nagyjából 120 ezer néző fényképezte és videózta. A felvonulók közül kitűnt hat diák, akik elképszetően kreatív módon híres festményeknek voltak beöltöztetve.

Ha érdekelnek az érdekes művészeti megoldások, nézd meg a művész képeit:

Promóció
ForrásAnOther
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3