Hadházy Ákos: Hazudik Müller Cecília, utasítást kaptak a kórházak, informáljanak, hogy hol és mikor hunytak el koronavírus-fertőzésben

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő afelől érdeklődött, vannak-e adatok arra vonakozóan Müller Cecília Országos tisztifőorvoséknak, hogy hány koronavírus-fertőzött hunyt el, mely napon és melyik kórházban. Először azt a választ kapta: nincs erről információ.

Adatokat kért a képviselő

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő vasárnapi posztjában hazugsággal vádolja Müller Cecília Országos tisztifőorvost, vette észre a 444.

Muller Cecilia Koronavirus Hadhazy Akos
Müller Cecília Országos tisztifőorvos / Fotó: MTI

A képviselő a közelmúltban adatokat kért tőle arról, hogy melyik kórházban, melyik napon, hány koronavírusos beteg hunyt el. Azt a választ kapta, hogy erről nincs információ.

Létezik ilyen adatlap

Ugyanakkor Hadházy Ákos a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán megtalálta azt az adatlapot, a kitöltési útmutatóval együtt, amelyen a kórházaknak jelenteniük kell a fertőző betegekkel történteket, így azt is, ha meghalnak.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Hadházy következtetése az ellentmondásról így hangzik: “A titkolózásnak sajnos csak egyetlen oka lehet: az adatok kozmetikázása. Ez pedig nagyon nagy baj.”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból