Nézem Képzőművészet Haldoklik a hagyományos művészeti piac?

Haldoklik a hagyományos művészeti piac?

Promóció

Nem egyszerű művészként élni manapság, és a galériák sincsenek könnyű helyzetben. A hatalmas piacon nehéz érvényesülni. Most azonban lehet, megtalálták a megoldást.

Promóció
- Advertisement -

Joe Kennedy, a Unit London galéria társalapítója szerint a kulcs az elköteleződés. A 21. század fogyasztóőrült embere már nem feltétlenül a hagyományos módon közelít a művészetekhez, így az ahhoz tartozó piachoz sem. Kennedy példaként olyan alkalmazásokat említett, mint a Spotify, az Uber vagy a Tinder. Mi a közös bennük? Ezek a platformok feltesznek egy fontos kérdést a felhasználónak: „Mit szeretnél?”

A hagyományos műkereskedelem lassan kiszorul a piacról / Fotó: Culture Trip

A galéria vezetője azt tanácsolja az egyes kiállítóknak: ha nem szeretnének kiszorulni a piacról, érdemes a fent említett alkalmazások stratégiáját követni. Ami azt illeti, ez megzavarhatja a hagyományos művészeti kereskedőket, de mint hatékony marketingeszköz, nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Néhány példa is felhozható az elmélet sikerességének bizonyítására. Például a 2017-es Salvator Mundi-aukció, amely sokkal inkább az emberekre koncentrált, semmint magára a festményre.

Mindössze azért, mert az aukciót megelőzte egy videó-kampány.

Megelevenedő művészettörténet: Ezeket a kiállításokat ne hagyjátok ki 2019-ben!

Éppen száz esztendeje, 1919-ben kezdődött Weimarban Walter Gropius vezetésével a Bauhaus iskola működése. Létrejöttének fő hajtóereje az élet és művészet viszonyának újrafogalmazására irányuló késztetés volt. A modern társadalom igényeinek figyelembevételével, a technika vívmányainak felhasználásával megalkotott építészeti és designkultúra létrehozását tűzte ki célul. A Bauhaus alapítására emlékező nemzetközi eseménysorozathoz kapcsolódik a Ludwig Múzeum kiállítása is.

Természetesen Kennedy ötlete sem megoldás mindenre, főleg egy olyan társadalomban, ahol Trump és a Brexit megtölti a hírportálokat. Ezért reménykedünk abban, a művészeti világ szereplői találnak egy harmadik utat, ahol a szakértelem és az elkötelezettség nem zárják ki egymást. Kennedy elgondolása nem kedvez a hagyományőrzésnek, de attól még ebben élünk.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3