Nem egyszerű művészként élni manapság, és a galériák sincsenek könnyű helyzetben. A hatalmas piacon nehéz érvényesülni. Most azonban lehet, megtalálták a megoldást.

Joe Kennedy, a Unit London galéria társalapítója szerint a kulcs az elköteleződés. A 21. század fogyasztóőrült embere már nem feltétlenül a hagyományos módon közelít a művészetekhez, így az ahhoz tartozó piachoz sem. Kennedy példaként olyan alkalmazásokat említett, mint a Spotify, az Uber vagy a Tinder. Mi a közös bennük? Ezek a platformok feltesznek egy fontos kérdést a felhasználónak: „Mit szeretnél?”

23782351913 0Aed2B997E K
A Hagyományos Műkereskedelem Lassan Kiszorul A Piacról / Fotó: Culture Trip

A galéria vezetője azt tanácsolja az egyes kiállítóknak: ha nem szeretnének kiszorulni a piacról, érdemes a fent említett alkalmazások stratégiáját követni. Ami azt illeti, ez megzavarhatja a hagyományos művészeti kereskedőket, de mint hatékony marketingeszköz, nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Néhány példa is felhozható az elmélet sikerességének bizonyítására. Például a 2017-es Salvator Mundi-aukció, amely sokkal inkább az emberekre koncentrált, semmint magára a festményre.

Mindössze azért, mert az aukciót megelőzte egy videó-kampány.

Megelevenedő művészettörténet: Ezeket a kiállításokat ne hagyjátok ki 2019-ben!

Éppen száz esztendeje, 1919-ben kezdődött Weimarban Walter Gropius vezetésével a Bauhaus iskola működése. Létrejöttének fő hajtóereje az élet és művészet viszonyának újrafogalmazására irányuló késztetés volt. A modern társadalom igényeinek figyelembevételével, a technika vívmányainak felhasználásával megalkotott építészeti és designkultúra létrehozását tűzte ki célul. A Bauhaus alapítására emlékező nemzetközi eseménysorozathoz kapcsolódik a Ludwig Múzeum kiállítása is.

Természetesen Kennedy ötlete sem megoldás mindenre, főleg egy olyan társadalomban, ahol Trump és a Brexit megtölti a hírportálokat. Ezért reménykedünk abban, a művészeti világ szereplői találnak egy harmadik utat, ahol a szakértelem és az elkötelezettség nem zárják ki egymást. Kennedy elgondolása nem kedvez a hagyományőrzésnek, de attól még ebben élünk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.