A hajléktalan férfi, aki pénzt kért, beütötte a fejét a térkőbe, és a kórházban meghalt.

Nem tudták megmenteni az életét a hajléktalan férfinek

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 21 éves fiatallal szemben, aki tavaly augusztus végén leütött egy hajléktalan férfit a Bécsi úton, mert pénzt kért. A férfi beütötte a fejét a térkőbe, és a kórházban meghalt.
A férfi nagy mennyiségű alkoholt ivott az ominózus éjszaka egy óbudai szórakozóhelyen a barátaival. Ahogy a környékén tartózkodott a hajléktalan férfi is, aki többször odament a szórakozóhely teraszán dohányzó vendégekhez és kéregetett tőlük.
A fiatal trágár szavakkal illette az idősebb férfit.
A hajnali órákban a fiatal barátaival együtt távozott a szórakozóhelyről, és az annak közelében lévő Puskás-szoborcsoporthoz mentek, hogy fényképet készítsenek. A férfi itt is odament hozzájuk, és pénzt kért a 21 éves férfitól.
A fiatal nem adott pénzt neki, ezen pedig összeszólalkoztak.
A fiatal ezt követően többször is megütötte ököllel a koldust, aki az ütésektől a földre esett és a térkőből készített járdaburkolatba verte a fejét. A fiatal ekkor elszaladt a helyszínről, majd a közelben beszállt az egyik barátja által vezetett gépkocsiba, aki a járművel hazavitte őt. A mentőket a szórakozóhely egyik vendége értesítette, akik a sérültet kórházba szállították. A leütött férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követő napokban meghalt.

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség

A felvételen az látható, hogy egy huszonéves az ismerőseivel egy budapesti szoborcsoportnál fényképezkedik. A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint nemsokka...

Az ügyészség börtönbüntetést kért a fiatalra, írja a Bors.

Adakozni nem bűn, hanem erény. Ebben a cikkünkben írtuk össze, melyek azok a világsztárok, akik inkább adakoznak a luxusvillák vásárlásra helyett.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.