Hajós András elárulta, hogy nem bánta meg, hogy csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához, és nem tud baloldalt támogató amerikai dollármilliókról sem.

Hajós AndrásVálaszonline-nak adott nagyinterjút, amiben meglepő állításokat fogalmazott meg a politikáról, amiket a Blikk szedett össze.

Azt mondta, nem bánja, hogy beállt Karácsony Gergely 99 mozgalma mögé, hiszen ő “rutinos vesztesoldali”. “Az elmúlt tizenkét évben, de a rendszerváltás óta is sokadszorra élem át, hogy valami nem sikerül.” Ő nem tudott róla, hogy a mozgalom százmilliókat kapott.

Orbán Viktor tevékenységét és időnkénti ámokfutását meg az EU támogatja. Ő brüsszeli pénzből szidja Brüsszelt. Az idő viszont szépen rendet tesz ezekben az ügyekben.

“Egyszerűen meg kell nézni, hol lakik Demszky, Pető Iván meg Kuncze Gábor. Demszkyt például bárki láthatja a környéken kifőzdében ebédelni. Aztán meg kell nézni Rogán Cilit, meg a kocsmába belépő tetszőleges fideszest. És meg lehet nézni az én órámat is” – mondta Hajós, aki azt is elismerte, hogy a baloldalon is vannak “ügyesfiúk”, de hozzájuk ő sosem tartozott.

A könnyűzenei élet állami támogatásáról azt mondta, hogy “a magyar könnyűzenei élet már Gyurcsány és Bajnai idején is próbálta meggyőzni a döntéshozókat arról, hogy a műfaj a kultúra része, s nekik is van vele dolguk. Voltak már akkor is vacsorák ilyen célból, egyen még részt is vettem…” Hajós volt vacsorázni Gyurcsánnyal egy fesztiválon.

A legnagyobb meglepetés akkor számomra Dobrev Klára volt egyébként. Amikor a Feri »elfáradt« estére, ő vette át a stafétát, és elképesztő profi, tájékozott, ügyes kommunikátor benyomását keltette.

“Akkoriban mindenesetre egyfolytában azt mondogatták a zenészek, hogy tessék példát venni a franciákról, akik támogatják a könnyűzenészeiket, nem hagyják, hogy mindent leuraljon az amerikai pop. Tessék, mára ez megtörtént itthon is. Nekünk itt ugyanannyiba kerül a kamera, a stúdiócucc, a gitár, a próbaterem, minden, mint az amerikaiaknak, de a piac huszadakkora sincs.”

Önmagában az, hogy az állam kulturális résztvevőnek ismeri el a popzenét és megpróbálja kiegyenlíteni a hátrányt, amely a piac méretéből adódik, egyáltalán nem rossz

– szögezte le a dalszerző, majd hozzátette, “én mondjuk sosem kértem állami támogatást a zenekaromnak, a Dalfutárt is a piacról finanszírozzuk”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.