Egészen szürreális eset történt Indiában. Egy férfit úgy nyilvánítottak halottnak, hogy még élt. Így a kórház ravatalozójának hűtőjébe helyeztek. Kómában van jelenleg is.

Orvos állapította meg a halálát

Egy 40 éves indiai férfit közúti balesetet után holttá nyilvánítottak, de amikor a rokonai azonosítani akarták a kórház halotthűtőjében, kiderült, hogy a férfi még lélegzik, írta az India Times.

Srikesh Kumart, aki villanyszerelőként dolgozik,  motorbalesete után kritikus állapotban szállították be az egyik Morabadadban található magánkórházba. Az egyik ottani orvos megállapította a halál beálltát, majd Kumart átszállították egy állami kórházba, hogy ott végezzék el rajta a boncolást. A testet a kórház egyik halotthűtőjében helyezték el.

“A sürgősségi orvos reggel háromkor látta a beteget, és nem volt szívverése. Többször megvizsgálta a férfit. Ezt követően halottnak nyilvánították, de reggel a rendőrség és családja életben találta. Szondát rendeltek el. Most az a prioritásunk, hogy megmentsük az életét” – mondta Moradabad egészségügyi igazgatója, Dr. Shiv Singh.

Továbbra is kómában van a férfi

Hat órával később érkezett meg a rendőrség és az áldozat hozzátartozói, hogy a boncolás előtt elvégezzék a szükséges papírmunkát. Ekkor fedezte fel sógornője, hogy Srikesh Kumar még lélegzik.
A férfi azóta kezelés alatt áll, de állapota súlyos, továbbra is kómában van. A téves halottá nyilvánítás miatt vizsgálat indult. A család be akarja perelni a hibázó orvost.
“Panaszt fogunk benyújtani az orvosok ellen hanyagság vétsége miatt, mivel majdnem megölték Srikesh-t azzal, hogy fagyasztóba tették” – mondta a férfi sógornője.

Nemrég Magyarországon történt olyan, hogy egy nyugdíjas férfi besétált a bankfiókjába, majd közölték vele, halott. Emiatt a nyugdíját sem kaphatja meg. Kérvényt adott be, de egyelőre nem kapott választ. Továbbra is halott hivatalosan.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.