Az 57 éves Hana Horka nem volt beoltva, majd a közösségi médiában tette közzé, hogy a pozitív teszt után lábadozik, de két nappal később meghalt.

Családja be volt oltva

Hanna Horka fia, Jan Rek azt mondta, hogy  édesanyja szándékosan fertőződött meg, amikor ő és apja elkapta a vírust, mivel ha átesett volna a víruson, igazolványt kapott volna bizonyos helyszínekre. Rek és édesapja, karácsonykor kapták el a vírust, de a fiú azt mondta, hogy anyja úgy döntött, hogy nem marad távol tőlük, inkább kitette magát a vírusnak – írta a BBC.

Egy hétre el kellett volna szigetelnie magát, mert pozitív lett a tesztünk. De végig velünk volt

– mondta.

Édesanyja az egyik legrégebbi cseh népcsoport, az Asonance tagja volt. El akarta kapni a covidot, hogy kevesebb korlátozás vonatkozzon rá – magyarázta Rek.

Két nappal halála előtt még posztolt

Két nappal a halála előtt azt írta a közösségi médiában, hogy lábadozik és “most lesz színház, szauna, koncert”. Vasárnap reggel, halála napján Horka azt mondta, hogy jobban érzi magát, és sétálni indult volna, de aztán elkezdett fájni a háta, ezért lefeküdt a hálószobájába.

„Körülbelül 10 perc múlva mindennek vége volt. Nem tudott lélegezni, megfulladt” – mondta a fia.

Jan Rek hangsúlyozta, hogy édesanyja nem hitt az oltásokkal kapcsolatos furcsább összeesküvés-elméletekben, pusztán úgy gondolta, hogy egyszerűbb ha elkapja és legyőzi.

A fiú abban reménykedik, hogy történetének elmesélésével másokat is meg tud győzni az oltásról. “Ha vannak élő példák a való életből, az erősebb, mint pusztán a grafikonok és számok. Nem igazán tudsz szimpatizálni a számokkal” – mondta a fiú.

Mint arról beszámoltunk, nemrég egy oltatlan házaspár halt meg a vírus által, miközben családjuk közvetlen közelről figyelte az utolsó lélegzetvételüket. Egymás kezét fogva távoztak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet