Hans Zimmer és Alan Walker a járvány alatt kiüresedett Lánchídon forgatta az Eredet betétdalának remixét

Contextus

Contextus

Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző (Oroszlánkirály, Gladiátor, Esőember, Eredet stb.) és napjaink egyik legnépszerűbb DJ-je, Alan Walker közös, Time című számához a COVID-19 koronavírus miatt kiüresedett városokat megjelenítő videoklipet készítettek. A dal először az Eredet című film betétdala volt, amely most Alan Walker feldolgozásában, közös előadásukban született újjá.

Feltűnik Budapest is

A koronavírus-járvány okozta karanténból következően számos város kiüresedett. A legnagyobb metropoliszok elnéptelenedését fotósorozatban mutattuk be. Budapesten, ahol a korlátozásokat nemrég enyhítették, Rizsavi Tamás mozdonyvezető-fotográfus is megörökítette a szellemvárossá váltotott, ismert helyszíneket.

Ezúttal azonban Hans Zimmer Los Angeles-i otthonában zongorán adja elő a darabot a szóban forgó klipben, melyet Alan Walker egy víz alatti stúdióban remixel, írja a We Rave You. A járvány enyhülése után, a világ nagyvárosaiban (New York, London, Oslo, Los Angeles) az állandó otthonlétből kiszabaduló embereket látunk, akik meglepve nézik az épületekre vetített reménysugarat, melyet a videoklip személyesít meg. A nagyvárosok között feltűnik Budapest is, ahol az ikonikus Lánchídra vetített klipet nézik az emberek.

A budapesti Lánchíd / Fotó: Pixabay

Abban, hogy a klipbe Budapest is bekerült, nagy szerepe van a Freelusion csapatának, mely egy magyar alapítású, nemzetközi szinten jegyzett, videomapping technológiával foglalkozó cég. A nagyközönség elsősorban táncos produkcióikról, valamint a Britain’s és az America’s Got Talentben szerzett sikereikből ismerhetik a Freelusiont.

Hans Zimmer & Alan Walker – Time (Official Remix)

Walkers! I’m beyond excited to share this video with you. Collaborating with Hans Zimmer on this release has been an out-of-body experience on a whole differ…

Azonban nem mellékes az sem, hogy épületvetítés-világbajnokságot nyertek, és az utóbbi években nemzetközi színházi előadások, Las Vegas-i szuperprodukciók, óceánjáró-luxushajók show-műsorainak készítői, közreműködői.

Már több mint 1,5 millióan tekintették meg

A Freelusion munkáját a hazai közönség legközelebb az őszi színházi szezon megnyitásakor a Thália Színház Gyilkosság az Orient expresszen című előadás, illetve az Operaházzal közösen készített Carmina Burana során csodálhatja meg.

A klipet már több mint 1,5 milliónál is többen látták világszerte, és az előadók videóinak eddigi megtekintései alapján nem kizárt, hogy akár több száz milliós nézettséget is elérhet, amely mind Budapest, mind az egész ország turizmusának feléledése szempontjából is valóságos reménysugár lehet.

Március végén egyébként Karácsony Gergely elrendelte, hogy fehér színben pompázzon a Lánchíd az egészségügyi dolgozók tiszteletére. A híd felújítása kapcsán viszont a fővárosi vezetés a kormány között heves szócsata kezdődött.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Hallgatom > Hans Zimmer és Alan Walker a járvány alatt kiüresedett Lánchídon forgatta az Eredet betétdalának remixét
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból