Ne hagyd, hogy lóvá tegyen egy kép!

Hány ló van a képen?

Ezt a tesztet először az 1920-as években alkalmazták a katonaságnál, hogy egyszerűsítsék a felvételi folyamatot. Ma már számos hasonló teszt létezik, amelyeket a klinikai pszichológiától a párterápiáig használnak a szakemberek.

A Bright Side segítségével most te is elvégezheted a tesztet. Csak annyi a dolgod, hogy nézz rá a képre, és mondd meg, hány lovat látsz rajta.

Hany Lovat Latni Kep

Ne gondolkodj rajta túl sokat, a matematikai-logikai tesztekkel ellentétben itt nem a pontos szám eltalálása a lényeg. A teszt az észlelésre fókuszál, amelyben segítségünkre vannak a feltételezéseink, a megérzéseink és az ítélőképességünk, így minden válasz a személyiségünket is tükrözi.

Ha egy lovat látsz

Hany Lovat Latni Kep 2

Aki csak egy lovat lát, nem túl jó megfigyelő, és mindent meglehetősen felületesen vizsgál. Nem húzza fel magát apróságokon, és gyorsan meghozza a döntéseit. Hiszi, hogy mindannyian egy nagy egész részei vagyunk, hogy mindannyian kapcsolódunk egymáshoz. Érti a csapatmunka erejét és hisz az egységben, ezért jó csapatjátékos, és jó vezető lehet belőle. Képes a dolgok valós jelentése mögé látni, és az átlagtól eltérő módon szemlélni a világot. Nem könnyű befolyásolni, és a vitákat rendszerint megnyeri. Hisz a megérzéseiben, de nem foglalkozik azzal, mit gondolnak róla mások.

Ha 5-10 lovat látsz

Hany Lovat Latni Kep 3

Minden helyzetben komolyan veszi a dolgokat és igyekszik a maximumot nyújtani. Maximalista, értelmes, aki folyamatosan a feladataira koncentrál, így könnyen el is éri a kitűzött céljait. Olykor azonban felületes, ami ellentétben áll a perfekcionista személyiségével. Szeret mindent előre eltervezni. Magabiztos, de van, hogy túlbecsüli képességeit, és emiatt kudarcot vall. Személyisége révén azonban nem ingatja meg egy-két sikertelenség, és gyorsan túllendül ezeken a helyzeteken.

Ha 11 vagy több lovat látsz

Hany Lovat Latni Kep 4

Aki tíznél több lovat lát elsőre a képen, nagyon alapos és jó megfigyelő. Képes észrevenni azt is, amiket mások nem. Munkáját is minden részletre kiterjedő alapossággal végzi, a tökéletesség jegyében. Rajong a módszerességért, pontosan követi az előírásokat és betartja a folyamatokat, így a lehető legjobb eredményt éri el. Gyakran nem éri be egyszerű válaszokkal, hanem tovább kutat. De a tökéletesség utáni vágya gyakran elbizonytalanítja az eredményeivel kapcsolatban. Ezért azt tanácsoljuk, hogy engedje el magát és ne vegye olyan komolyan a dolgokat.

Nem csak abból lehet következtetéseket levonni a személyiségünkre vonatkozóan, hogy hány lovat látunk egy képen. Az is sokat elárul rólunk, hogy milyen pózban alszunk.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet