Három díjat is elhozott a Los Angeles Film Awards-ról Kámán Albert Hazug című alkotása, amely a Cannes-i Filmfesztiválon debütált májusban a Global Short Film Awards-on. A kisfilmet dráma kategóriában találták a legjobbnak, emellett Kámán Albert a legjobb elsőfilmes rendező díját is megkapta, a legjobb színésznőnek pedig a film főszereplőjét, Nagyistók Editet találta a szakmai zsűri.

A történet szerint fiatal pár érkezik egy erdei házba, hogy nyugalomban tölthessék együtt a hétvégét. Az idilli környezet azonban nem a kikapcsolódást és feloldódást hozza el számukra. A lány gyanús jeleket talál, amikből arra következtet, hogy barátja megcsalja őt. A hétköznapokban elpalástolt problémák a felszínre kerülnek, a fiút pedig egyre érthetetlenebb vádak érik.

08 Hazug Nagyistók Edit
Nagyistók Edit A Hazug Filmben

A lány tudatmódosító szerekkel próbálja enyhíteni a kínzó bizonytalanságot, de azok csak fokozódó gyanakvását erősítik. Elhatalmasodik rajta az őrület, álom és valóság torz rémképpé mosódnak össze. A belső utazás a lány lelkének mélyére, sötét titkaihoz vezet. Legnagyobb félelmével kell szembenéznie: saját lelkiismeretével.

Kámán Albert önköltségből, kis stábbal, családias hangulatban forgatta első kisfilmjét, melynek történetét személyes élmények inspirálták.

A film szokatlan, egyedi hangzású zenéjét az Erkel- és Bartók–Pásztory-díjas Bánkövi Gyula szerezte, a film titokzatos zárójelenetében pedig feltűnik a Kossuth-díjas Lukáts Andor is. A főszereplő Jordán Tamás egyik legtehetségesebb tanítványa, a pályakezdő színésznő Nagyistók Edit.

Toxikoma: A drogos alfahím és az Istent játszó pszichiáter egymásnak feszül

A mozit Herendi Gábor rendezi, és az alkotók közt van executive producerként Szabó Győző is. A Toxikoma „a drogos alfahím és az Istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról” szól. „Az alkotótársaimmal hosszas útkeresés van a hátunk mögöttünk, amelynek során eljutottunk oda, hogy a könyv csak alapanyag, inspirációs forrásként szolgáló mű a film megvalósulásához.

Hazug hétköznapi traumákból és az emberi életet meghatározó bizonytalanságokból építi fel világát.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A bizalmatlansággal járó félelem és kétkedés, amelyek észrevétlenül behálóznak minket és kapcsolatainkat. Éppen ettől olyan tragikusak, hogy kifelé semmi nem látszik belőlük[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a rendező.

Hazug Los Angeles Díjak 03
A Hazug Film Los Angeles-Ben Aratott Sikert

A Los Angeles Film Awards elsősorban a kevésbé reflektorfénybe kerülő filmeket igyekszik népszerűsíteni, különösen nagy hangsúlyt fektetve a rövidfilm műfajára. A szemlére a világ minden tájáról lehet nevezni.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet