Hello Ugar!: A fesztivál, ahol magad mögött hagyhatod a mindennapok digitális hajtását

Pásztor Anna és zenekara, az Anna and the Barbies már hetedik éve hirdeti saját fesztiválján a “no more selfie” zónát. Céljuk, hogy négy napra kiszakadhatunk a mindennapok digitális hajtásából, hogy a saját meztelen talpunkkal és teljes testünkkel élhessük át a természet közelségét, miközben 100%-osan tiszta zenét hallgatunk.

Pásztor Anna és zenekara, az Anna and the Barbies több szempontból is különleges színfolt a hazai könnyűzene világában, ennek egyik kitűnő példája, hogy a karakteres és mással össze nem téveszthető imidzsük mellett mindig is rendkívül közvetlen kapcsolatot ápoltak rajongótáborukkal. Az idén 15 éves formáció énekesnője nemcsak a koncerteken lép át vagányan a színpadról a közönség soraiba, de idén már hetedik alkalommal rendezi meg saját fesztiváljukat Ópusztaszeren, az Akhal Ménesen, ahol a közönséggel közösen buliznak, pihennek, szórakoznak a zenészek is.

Hello Ugar Fellépők 2019 Anna And The Barbies Pásztor Anna
Hello Ugar! 2019 / Fotó: A Fesztivál Hivatalos Facebook-Oldala

Eleinte csak egy szó szerinti rajongó-tábornak indult, ahol leghűségesebb követők közül néhányszázan töltöttek együtt a zenekarral pár napot.

Később Woodstock az Ugaron néven vált országosan ismert fesztivállá további zenekarok és programok bevonásával.

Mostanra már többezres látogató szám mellett és 12 helyszínnel várja az idei fesztiválozókat.

Hello Ugar!

2019-ben megújult arculattal és minden eddiginél színesebb programokkal valósul meg az immár Hello Ugar! néven működő fesztivál. Helyileg Szegedtől mindössze 20 km-re egy többhektárnyi tájvédelmi területen helyezkedik el, dús oxigénnel és illatos szalmabálákkal. Idén olyan előadók lépnek fel többek között – természetesen az Anna and the Barbies mellett –, mint a Quimby, a Vad Fruttik, a 30Y, Apey vagy a Magashegyi Underground.

Apey and the Pea: Az egész világ ellen buzdítunk – Interjú

A kecskeméti Félelem és reszketés után mi hír az Apey and the Pea zenekar háza táján? Állításuk szerint nem terveznek kecskét áldozni vagy kinyírni egymást. Azóta a NAGY-SZÍN-PAD legjobbjai közé beválasztották a bandát. Az Apey and the Pea tagjaival beszélgettünk.

Különlegesség, hogy a Puszta Nagyszínpad és a Jurta Kisszínpad mellett idén is helyet kap a Tábortűz akusztikus színpad. Sőt, továbbra is hangsúlyos szerepben működik a Tálentum színpad, ahol mint minden évben, idén is egyfajta tehetséggondozó programként olyan fiatal zenekarok mutatkozhatnak be.

Azért fontos ez, mert más fesztiválokon helyszín vagy szándék hiányában nincs lehetőségük megmutatni magukat.

A tehetségkutató verseny győztese pedig a következő évben már a Jurta Kisszínpadon kap idősávot a koncertjéhez.

Mikrofalvak a Hello Ugaron

Hirdetések

További újdonság idén, hogy a helyszínre úgynevezett mikrofalvak települnek, ahol a zene mellett további társművészetek kapnak helyet, hogy alkotói táborként valósítsanak meg workshopokat az irodalom, a cirkuszművészet, a tánc vagy a színészet területén.

PREMIER: Pásztor Anna rendezőként is kipróbálta magát a Sajnálom klipben

Az Anna and the Barbies a 15. jubileumi évükben rengeteg meglepetést és újdonságot mutat majd az extrém szélsőségekről is ismert csapat. Legyen szó rikító tollakról, gázálarcról és agancsos latexcuccról, minden különleges öltözéket láttunk már Anna and the Barbies-koncerten.

Minden sátor saját szakmai vezetővel rendelkezik, ahol a négy nap alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy az együttlét és kikapcsolódás mellett létre is hozzanak valamit, amelyet a fesztiválon bemutathatnak a közönségnek.

Az offline az új luxus, zöld megoldások a pusztában

Az Ugar már évek óta büszkén hirdeti offline filozófiáját, mellyel négy napra kiszakadhatunk a mindennapok digitális hajtásából, hogy a saját meztelen talpunkkal és teljes testünkkel élhessük át a természet közelségét, miközben 100%-osan tiszta zenét hallgatunk. A szervezők számára kiemelten fontos, hogy a fesztiválozók ne lefáradva, hanem feltöltődve térjenek haza az Ugarról, a fülük ne csengjen a sok egymásra szóló zajtól, hanem egyszerre csak egy helyszínen zajló koncertek/bulik mellett tudják élvezni a programokat.

A selfie (nem hivatalos) feltalálója már a ’70-es években a legnagyobb sztárokkal fotózkodott

Jean Pigozzi üzletember, fotográfus, műgyűjtő, a Simca autómárka örököse, filantróp. Éppen a Harvardon tanult 1973-ban, amikor egy partin megpillantotta Faye Dunaway-t. Arra kérte a színésznőt, hadd csináljon egy fotót vele. “A Hasty Pudding, a Harvard színházi klubja minden évben egy híres mozisztárt hívott meg” – magyarázza Pigozzi a VICE-nak.

Néhány éve bevezették a “no more selfie” zónát és a telefonparkolót is, ahová akár egész napra megőrzőbe adhatjuk telefonunkat, hogy ténylegesen beleszakadjunk a nyári fesztivál élménybe – cserébe néhány apró jutalomért.

Mindezek mellett a környezetbarát megoldásokra is odafigyelnek az Ugaron. A WWF-fel együttműködésben igyekeznek a lehető legzöldebb megoldásokat kínálni az ideérkezőknek, legyen szó energiatakarékosságról, hulladékkezelésről, egészséges “hazai” ételekről vagy akár az idén először megnyíló kutyapanzióról a fesztivál területén.

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet