A városnak te vagy a kovásza – Hatalmas rajzzal tisztelegnek minden budapesti előtt

Új falfestmény díszíti a budapesti Károly körúton álló tűzoltóság homlokzatát. A kovász is lehet híd című alkotás Hitka Viktória képzőművész rajza alapján készült.

Minden budapesti előtt tiszteleg a rajz

Az alkotást a Színes Város Csoport művészei készítették el, a 420 négyzetméter területű falfelületre mintegy 180 liter festéket használtak fel 12 nap alatt – közölte a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szerdán az MTI-vel, írja a We Love Budapest.

hitka viktoria kepzomuvesz grafikus tuzoltosag rajz
Hitka Viktória grafikus-képzőművész / Fotó: Neményi Márton

A képpel a főváros most minden budapesti előtt szeretne tisztelegni és köszönetet mondani, amiért ilyen rendkívüli helyzetben is figyeltek egymásra és képesek voltak a valódi összefogásra. Az alkotásnak amellett, hogy tényleg nagyon mutatósra és szerethetőre sikerült, különösen fontos üzenete van, hiszen a város összefogott, lakói együtt vészelték át az elmúlt hónapokat.

hitka viktoria a kovasz is lehet hid tuzoltosag budapest
A budapesti Károly körúton álló tűzoltóság homlokzatán Hitka Viktória rajza, az A kovász is lehet híd / Fotó: Farkas András

A járvány generációkat kötött össze, összehozta a szomszédokat, a segítségre szoruló és segítő kezet nyújtó városlakókat és új közösségek, csoportok alakultak, barátságok szövődtek, rengeteg kreatív energia szabadult fel, a gangkoncertektől kezdve a balkoni növényeskertek kiakalakításáig. Mindenki kivette a részét, ki így, ki úgy, de sokan helyt álltak és bizonyítottak.

A festmény a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. felkérésére született.

Nem ez az első rajzuk Budapesten

A városszínesítő csapat munkáival már rengetegszer találkozhattunk.

hitka viktoria a kovasz is lehet hid rajz budapest tuzoltosag
/ Fotó: Farkas András

Számtalan budapesti tűzfalat megszépítettek és tettek vonzóvá a helyiek és a turisták számára; absztrakt alkotásokkal vagy éppen ismert mesefigurákkal, de képzőművész diákok munkáival is. Ki ne emlékezne a hatalmas Vuk-rajzra!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból