Rami Malek speciális mozgás tréner segítségével tanulta meg Freddie Mercury egyéni mozdulatait és gesztusait.

Mi a teendő akkor, amikor egy filmszerep olyan különleges képességeket követel meg, amivel nem rendelkezik a színész? Lovas trénerektől kezdve, a beszéd tanárokon át a koreográfusokig, Hollywoodban rengetek olyan szakértő van, akik felkészítik a sztárokat a legkülönfélébb szerepekre. Vannak azonban olyanok, akik a végsőkig elmennek, hogy az egyszerű halandó színészből zenei legendát faragjanak.

Rami Malek Freddie Mercury
Rami Malek Mint Freddie Mercury / Jelenet A Bohém Rapszódia Című Filmből

Egy dolog megalkotni, egy új karaktert, de egy legendát életre kelteni teljesen más. Rami Maleknek a mozgásszakérő Polly Bennett segítségére volt szüksége, hogy ne csak pusztán utánozni tudja a Queen frontemberét Freddy Mercury-t, hanem teljes mértékben át tudja élni a szerepet a Bohém rapszódiában.

Minden várakozást felülmúlt a Queen életéről készült életrajzi dráma – tarolt a Bohém rapszódia

Rami Malek, akinek a neve a Mr. Robot című sorozatból lehet ismerős, annyira élethűen alakítja Freddie Mercuryt, hogy a Bohém rapszódiát kikiáltották minden idők második legjobban debütáló zenei filmjének. Ennél már csak a 2015-ben bemutatott Egyenesen Comptonból ( Straight Outta Compton) című, szintén életrajzi dráma teljesített jobban, több mint 60 millió dolláros bevétellel.

Bennett már az első találkozásukkor felhívta a figyelmét a Mr. Robot színészének arra, hogy nem klasszikus értelemben vett koreográfiát fog neki tanítani.

 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Meg kell érteni, miért mozgott úgy egy ember, ahogy mozog. Ez az, ami igazán hasznos egy színésznek. Rami nem egy táncos. Ezért nem szabad őt úgy kezelnem[/perfectpullquote]

mondta Polly Bennett.

Bennet mélyen beleásta magát Mercury életébe, nem csak az interjúkat, a felvételek és előadásokat tanulmányozta, hanem belemélyedt az énekes fiatalságának tanulmányozásába is azért, hogy hitelesen újraalkossa Mercury mozgását.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Minden ember másképpen mozog, hiszen különböző hatások érik, más dolgokat látnak, vagy más családi hatások érik, az is hatással van rá, hogy milyen helyen nőtt fel. Ez az, amit öröklött mozgásmintázatnak hívunk [/perfectpullquote]

– nyilatkozta Polly.

Bennett felfedezte, hogy Mercury feltűnően takargatta a száját, mikrofont használva, cigarettázva vagy szemüveggel, mert hiú volt a fogaival kapcsolatban.

Hallgasd meg Freddie Mercury és David Bowie különálló vokálját 1981-ből!

A brit Queen együttes 1981 nyarán a Hot Space album egy új dalának rögzítése miatt utazott a svájci Mountain Stúdióba, ahol David Bowie szintén ekkorra ütemezte a Párducemberek (Cat People) főcímdalának felvételeit. Egy idő után Bowie csatlakozott a népszerű együtteshez. Az eredeti ötlet az volt, hogy a “Cool cat” számhoz fog háttér vokálozni.

Az ifjú Mercury hosszútávfutó volt. Ebből eredhetett az a hihetetlen energia, amitől a nézőnek az az érzése támadt, mintha fel-alá sprintelne a színpadon.

A legnagyobb kihívás Bennet számára az volt, hogy úgy kellett kockáról-kockára újraalkotni a Queen 1985-ös Live Aid koncertjét, hogy közben Mercury spontaneitása megmaradjon.

Amikor Bennett megnézte Malek alakítását, amint az elejétől a végéig előadja a 20 perces Live Aid koncert jelenetet , akkor tudta, hogy igazán jó munkát végzett.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Amikor megcsinálta az egészet lépésről lépésre, gesztusról gesztusra, a kellő pillanatban véve levegőt, forgatva a mikrofont és a gitáron a megfelelő akkordokat játszva, akkor szavakkal leírhatatlan büszkeséget éreztem[/perfectpullquote]

– foglalta össze saját és Rami Malek teljesítményét a mozgásszakértő.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.