Tolmácsok szükségesek az ukrán-orosz háborús helyzet elől nagy számban Magyarországra menekülő ukrán állampolgárok ügyeinek intézéséhez.

Több helyen is lehet jelentkezni

Várjuk azoknak az állampolgároknak a jelentkezését, akik jól beszélik az ukrán nyelvet, és hajlandóak a háború elől Magyarországra menekülőknek nyelvtudásukkal segítséget nyújtani – írta a police.hu.

Jelentkezni az alább felsorolt helyeken lehet. Köszönjük!
Tolmácsokra van szükség az ukrán viszonylatú határátkelőhelyeken; Záhonyban, Beregsurányban, Barabásban, Lónyán és Tiszabecsen, valamint a gyűjtőpontokon; Vásárosnamény, Munkácsi út 2. (Művelődési Ház), Tarpa, Kossuth út 19. (Művelődési Ház), Aranyosapáti, Petőfi út 6. (Tornaterem), Fehérgyarmat, Iskola köz. 2. (Sportcsarnok), Mándok, Szent István tér (Általános Iskola).

Háborús helyzet

Mint írtuk, Oroszország csütörtök hajnalban megtámadta Ukrajnát, a háború hírérre több ország is jelezte, hogy készek a harcok elől menekülő ukránok befogadására. Lengyelország befogadóközpontokat létesít az ukrán határ közelében. Eközben Kárpátaljáról az emberek megrohamozták a boltokat és benzinkutakat, és nagy számban elindultak Magyarország felé.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is megszólalt a háborús helyzet apropóján. A Facebook-oldalára publikált videóban elmondta,”európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország fellépését”. Hozzátette, hogy Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborúból, a legfontosabb a magyar emberek biztonsága.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet