Megjelent az Ialaz legújabb, Flying in the Sun című számához készült videóklipje. A downtempo, trip-hop stílust képviselő zenekar klipjében először láthatjuk a formációt új, teljes felállásban. A dalt gyors táncolós részek és elszállt pillanatok teszik különlegessé.

Elszállós pillanatok

“A dal elég hosszú és dinamikus ívet ír le, kezdeti morzsái még Máltán születtek, a Nap felé repülő drón is a kis mediterrán szigetre utal, ott rögzítettem az egyik naplementét. Az volt a cél, hogy az egész új Ialaz-hangzást megmutassa 6 percben. Egymást váltják benne a gyors táncolós részek, majd az elszállós nyugodt pillanatok, ami kifut egy hamisíthatatlan Svajcsik-gitárszólóban. Koncerten már játszottuk, és a közönség visszajelzései is arra motiváltak minket, hogy ehhez a dalhoz készítsünk először klipet” – mondta a zenekar alapítója, Zalai Richárd a dalról és a hozzá tartozó klipről.

Ialaz Zenekar Flying In The Sun
Ialaz Zenekar / Fotó: Emil Chalhoub

Flying in the sun számuk azonban csak a kezdet, a tervek szerint még több dallal és videóklippel is készülnek, így hamarosan a zenekar új énekesnőjét, Márkus Lizát is megismerheti majd a közönség.

A zenekar története 2014-re nyúlik vissza, amikor az Ialaz, azaz Zalai Richárd Balázs a nyugodt atmoszférateremtés specialistája, 2014-ben élete első, Manoyának készített remixével megnyerte a közönségdíjat, melynek köszönhetően a dal világszerte is megjelenhetett és nemzetközi ismertséget hozott számára.

IALAZ – Speed of Light (Official 4K Music Video)

Music video by IALAZ performing “Speed of Light”. http://www.ialaz.com http://www.facebook.com/ialazmusic Subscribe: https://www.youtube.com/channel/UCpugObV…

2017-ben a zenekar meghívást kapott az egyik legnagyobb litván zenei fesztiválra, a Galapagaira. A nyarat követően 1 hónapos amerikai körutazás következett, ahol a Speed of Light dalhoz tartozó videóklipjüket is rögzítették.

A járvány csendülésével turnéra indulnak

Tavalyig bezárólag játszott az Ialaz Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Lettországban, Litvániában és Máltán is. Bízva, hogy a jelenlegi helyzet nem húzódik el sokáig, 2020-ban várhatóan Szerbiában, Lengyelországban és Észtországban is megismerhetik majd a zenéjüket.

A közmédiát köteleznék, hogy több hazai zenészt mutassanak be, hogy segítse a járvány miatt bajba jutottakat

A koronavírus-járvány az élőzenei és fesztiválszektor azonnali és teljes leállását okozta. Gyors beavatkozásra van szükség, hogy a zenészek és segítőik a korlátozások lejárta után visszatérhessenek munkájukhoz, és ne kerüljenek csődhelyzetbe a következő hónapokban – állapítja meg a Music Hungary Szövetség MTI-hez hétfőn eljuttatott dokumentumában.

2020-ra sok mindenen ment keresztül a formáció, például összeállt a végleges zenekar is: Márkus Liza (ének), Svajcsik Kristóf (gitár), Halász Máté (dob), Zdosek Ádám (basszusgitár), Zalai Richárd (billentyűk).

IALAZ – Flying to the Sun (Official Music Video)

Music video by IALAZ performing “Flying to the Sun”. http://www.ialaz.com http://www.facebook.com/ialazmusic Subscribe: https://www.youtube.com/channel/UCpug…

Sőt, a korábbi dalírási metódust pedig felváltotta a közös dalszerzés öröme.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet