Kedden északnyugat felől továbbra is gyakran növekszik meg a felhőzet a napsütés mellett, és szórványosan záporok is előfordulnak. Nagy területen lesz erős a szél. 11 fok köré melegszik a levegő.
Szerdán változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég. Elszórtan fordul elő zápor. Élénk lesz a DNy-i szél. A csúcshőmérséklet 10 fok körül várható – írja a Köpönyeg.
Csütörtökön és pénteken folytatódik a borongós, gyakran erősen felhős időjárás.
Sokfelé lesz erős a DNy-i szél, mellyel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe. 15-17 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.
„Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a sztrók kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek” – készítette dr. Pukoli Dániel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.