Szeszélyes áprilisi időjárás-előrejelzés jön.
Az április szeszélyes. Igaz, jellemzően sítalpakkal szereli fel a nyulat, most nem ezt tette. A locsolás április elsején 30°C-os maximumokat is hozott, ehhez képest április második napján már jól jött egy melegebb dzseki is.
Persze örültünk az esőnek, hiszen a szaharai por homályba vonta a látóhatárt, de azért az a hullámvasút, amibe az időjárás ültetett minket, még az áprilistól is egy kissé durvára sikeredett, főleg a fejfájósoknak.
Kedden, azaz április második napján ugyanis havazott a Kékes-tetőn és Bánkúton is. Igen, havazott, hiszen a maximumok sem sokkal alakultak 1°c felett, azaz a csapadék itt teljesen természetesen hó formájában érkezett.
A hullámvasút értékei akkor is kiemelkedőek, ha csak a hegyvidéki részeket nézzük. Itt ugyan 30°C-ig nem melegedett az idő hétfőn, de azért 21°C-ot itt is mértek, 20 fokos zuhanás pedig nem kis dolog, főleg a vérnyomásunkra nézve.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.