A hajtóvadászat sikeres volt, ugyanis elkapták a feltételezett elkövetőt és bűntársát is.

Két elkövetőt sikeresen elkaptak

A helyi hatóságok közlése szerint a rajna-vidék-pfalzi kettős rendőrgyilkosság után két gyanúsítottat is letartóztattak. Az egyik elkövető a 38 éves Andreas Johannes S., a rendőrség közleménye szerint az elfogás erőszakmentesen zajlott le – írta a Bild.

Az elkövetők nem álltak ellen a rendőri intézkedésnek, és nem történt fegyveres erőszak – a Kusel körzetében lévő helyszínen a nyomozók olyan iratokat találtak, melyek Andreas Johannes S.-hez köthetők, így relatíve hamar a nyomára akadtak.

Nem sokkal azután, hogy elfogták az első gyanúsítottat, sikeresen elkapták a másodikat is, a 32 éves férfit ugyanott, a Saar-vidéki Sulzbachban fogták el. A rendőrség azonban közölte, azt feltételezik, hogy több elkövető is lehet, ezért folytatódik a hajtóvadászat.

Előzmények

A történet előzménye, hogy a Rajna-vidék Pfalz tartománybeli Kusel körzetében egy közúti ellenőrzés során két rendőrre rálőttek a hajnali órákban forgalomellenőrzés közben.
A két rendőr maga hívta a segélyhívót, azonban amikor az erősítés megérkezett, már túl késő volt, mindketten belehaltak a sérüléseikbe. 
„Az elkövetők vagy a szökéshez használt jármű leírása nem áll rendelkezésre, a menekülés iránya szintén ismeretlen” – áll a kaiserslauterni rendőrség közleményben, amelyben arra kérték a környéken autózókat, hogy ne vegyenek fel stoppost.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet