A 35 éves Igor Mangusev súlyosan állapotban van a kórházban az orosz fennhatóságú területen elkövetett „gyilkossági kísérlet” után. A felesége szerint a támadás belső körökből származhatott.

A Putyin-párti propagandistát, aki egy halott ukrán koponyájával hadonászott a színpadon, fejbe lőtték, látszólag bosszúból tettéért, írja a DailyStar.

Augusztusban a hírek szerint Igor Mangusevet a színpadon rögzítették, amint az Azov zászlóalj harcosának koponyájával hadonászik. A klipben ezt mondja: „Élünk, és ez a fickó már halott.Hadd égjen a pokolban. Nem volt szerencséje. Serleget csinálunk a koponyájából.”

Mangusev lelövését “társa”, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg főnöke és Vlagyimir Putyin egyik legközelebbi szövetségese figyelmeztetésének tekintik.

Mangusev felesége, Tatjana Azarevics azt mondta, hogy a frontvonaltól közelről csapták le. Úgy véli, hogy az oroszbarát oldalról érte a találat, és a hatóságok eltitkolják a részleteket. Tagadja azokat az állításokat, melyek szrint Mangusev a Wagner-csoport tagja volt, elmondása szerint a férfi egyszerűen az orosz hadseregnél szolgált.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.