II. Erzsébet királynőnek már készen megírt beszéde van arra az esetre, ha kitörne a harmadik világháború.

Az orosz-ukrán háború kitörésével és a nukleáris erőkkel való fenyegetőzéssel sosem tűnt még közelebbinek egy harmadik világháború kitörésének lehetősége. 

II. Erzsébet királynő mindenre fel van készülve, már készen van egy beszéd, amit akkor mondana el, ha megtörténik a baj, írjaBlikk

A beszédet eredetileg 1983-ban írták, így még átdolgozásra szorul. Említésre kerül benne az akkori botrányhős, András herceg is, illetve az, hogy férjével mindketten együttéreznek az emberekkel, de ez is aktualitását vesztette Fülöp herceg halála után. A beszédben a nukleáris fegyverektől való félelemről is szó esik. 

Nem a puskával felfegyverzett katona vagy a városaink felett cirkáló pilóta az ellenség, hanem a technológiával való visszaélés révén létrejött halálos erő.

Emellett a szövegben azt hangsúlyozzák, hogy a nehéz időkben különösen fontos, hogy az emberek támaszt nyújtsanak egymásnak.

“Segítsd azokat, akik nem tudnak segíteni magukon, nyújts vigaszt a magányosoknak és hajlék nélkül lévőknek, és engedd, hogy a családod a reményt és az életet jelentse azok számára, akiknek szüksége van rá! Ahogy együtt megküzdünk az új gonosszal, imádkozzunk hazánkért és a jóakaratú emberekért, bárhol is legyenek. Isten áldjon benneteket!”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet