Bár az egész királyi család elindult Balmoralba, II. Erzsébet utolsó pillanataiban csak legidősebb gyermekei, Károly herceg és Anna hercegnő voltak mellette.

Szeptember 8-án jelentette be a Buckingham-palota, hogy II. Erzsébet királynőért aggódnak az orvosai. Az egész királyi család elindult Skóciába, hogy mellette lehessenek utolsó óráiban, de csak Károly herceg és Anna hercegnő ért oda időben, akik előtte is Skóciában tartózkodtak, írjaBlikk.

András herceg, Eduárd herceg a feleségével, illetve Vilmos herceg és Katalin hercegné Berkshire-ből repült Aberdeenbe, ám mire Balmoralba érkeztek, az uralkodó elhunyt.

Harry herceg feleségével Meghan Markle-vel épp egy jótékonysági rendezvényre volt hivatalos Londonban. A romló állapotáról szóló hírekre ő is elindult a királyi rezidenciára, de csak este nyolc körül, másfél órával azután ért oda, hogy a nyilvánosságot értesítették a királynő haláláról.

II. Erzsébet 96 évesen hunyt el, 70 évig uralkodott, ezzel ő ülhetett a leghosszabb ideig a trónon az Egyesült Királyság történelmében. Az öröklési szabályok értelmében legidősebb fia, III. Károly király követi a trónon.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.