Hivatalos nyilatkozatban emlékezett az elhunyt II. Erzsébet királynőre Károly herceg, akinek hivatalos megszólítása mostantól III. Károly király.

II. Erzsébet királynő halálát szeptember 8-án este jelentette be a Buckingham-palota. Az elhunyt uralkodót legidősebb fia, Károly követi a trónon, aki közleményben búcsúzott szeretett édesanyjától, amit a Bors szemlézett.

Szeretett édesanyám, Őfelsége, a királynő halála a legnagyobb szomorúság pillanata számomra és családom minden tagja számára. Mélységes gyászban vagyunk egy mélyen tisztelt Uralkodó és egy nagyon szeretett Anya távozása után

– írta Károly király a királyi család hivatalos közösségi-oldalán.

“Tudom, hogy az elvesztését az egész országban, a brit birodalomban és a Nemzetközösségekben, valamint szerte a világon számtalan ember fogja megérezni. A gyász ezen időszakában a családomnak és nekem is erőt ad, hogy tudjuk, mennyien tisztelték és szerették a királynőt” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.