Putyin a Kreml hivatalos csatornáin keresztül megkereste Károly királyt, hogy részvétét fejezze ki II. Erzsébet királynő halála után, ritka együttérzést tanúsítva a Nyugat felé.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét fejezte ki III. Károly újonnan kinevezett királynak II. Erzsébet királynő halála után. Nyílt levél formájában kereste meg az új uralkodót a Kreml hivatalos honlapján, írja a DailyStar.

“Felség, fogadja őszinte részvétünket II. Erzsébet királynő halála kapcsán. Az Egyesült Királyság közelmúltjának legfontosabb eseményei elválaszthatatlanul összefüggenek Őfelsége nevével” – kezdte levelét.

II. Erzsébet hosszú évtizedeken át joggal élvezte alattvalói szeretetét és tiszteletét, valamint tekintélyét a világ színpadán.

“Bátorságot és kitartást kívánok ehhez a súlyos, jóvátehetetlen veszteséghez. Arra kérem Önt, hogy adja át őszinte együttérzésemet és támogatásomat a királyi család tagjainak és Nagy-Britannia egész népének” – zárta mondandóját.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.