Több mint 80 szlovákiai magyar újságíró vállal szolidaritást Indexes kollégáikkal

A szlovákiai magyar lapok és azok újsgáírói – Új Szó, Paraméter, Pátria Rádió, Magyar Interaktív Televízió, Vasárnap, Trafik, Paraméter, Tasr, Bumm, AmiKassa, Klikk out – szolidaritásukat fejezik ki az Index munkatársaival.

Az Index már az a lap, mint volt

Mint ismert, Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány igazgatósági elnöke menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt. Ezt követően felgyorsultak az események – részletesen ebben a cikkünkben írtunk erről a napról –, csütörtökön négy, másnap viszont nem csak a teljes vezetőség, de szinte mindenki (több mint 80-an) beadta a felmondását.

Az Index utolsó napja fotókon: Könnyek között hagyták el a szerkesztőséget

Bődey János, az Index fotóriportere dokumentálta Magyarország legnagyobb és legolvasottabb hírportáljának utolsó napjait. Mint beszámoltunk róla, 2020. 07. 22-én, szerdán Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t kiadó Magyar Fejlődésért Alapítvány igazgatósági elnöke felmondott Dull Szabolcs főszerkesztőnek. (A rengeteg és gyors események történéseit ebben a cikkünkben dokumentáltuk.)

És noha a világsajtó is az Indexszel foglalkozik, a 97 milliárdra megemelt költségvetésű közmédia, így az Magyar Távirati Iroda (MTI) cikkünk megjelenéséig egyetlen szót sem ejtett az ügyről.

Több mint 80 szlovákiai magyar vállal szolidaritást

Noha az MTI nem, de több tucat szlovákiai magyar újságíró fejezte ki szolidaritását. Többek között az Új Szó, Paraméter, Pátria Rádió, Magyar Interaktív Televízió, Vasárnap, Trafik, Paraméter, Tasr, Bumm, AmiKassa, Klikk out – írta alá a közleményt. A lista folyamatosan frissül, amely az Új Szó oldalán is olvasható az újságírók neveivel.

index megszunik szlovakiai magyar ujsagirok szolidaritas
/ Fotó: Rappler

Mint írták, “mi, szlovákiai magyar újságírók kiállunk az Index szerkesztősége mellett. A magyar sajtószabadság mindannyiunk közös ügye! Szabad és független tájékoztatást!”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból