Egy keresztény férfi szentségtelenített meg hindu és muszlim templomokat a kelet-indiai Karnátakában. A 62 éves férfit a térfigyelők buktatták le.

Keresztény hittérítést végzett

Az utóbbi hetekben több hindu templomban találtak szétszórva használt óvszereket az indiai Mangalorban. Hiába történt azonban öt esetben is feljelentés, a rendőrség sokáig tehetetlen volt a bizarr ügyben – írja az OpIndia a The Hindu cikkére hivatkozva.

Devadas Desait nevűt férfit a térfigyelő kamerák segítségével azonosították be, miután egy templomi perselyben felfedezték az egyik használt óvszert. Öt hasonló esetben tettek feljelentést, azonban a férfi beismerő vallomásában tizennyolc helyszínről számolt be.

Kapcsolódó cikk

A használt óvszeren kívül Desai leveleket is dobott az adománydobozokba, hogy megsértse az eltérő vallásúak érzelmeit. Ezen kívül a perselyeken látható politikusok fényképeit is eltorzította.

Desai már az apja neveltetése alatt áttért a keresztény hitvallásra, elmondása szerint azóta gyakran látogat el más vallások gyülekezeteire, hogy hittérítői munkát végezzen.

Az óvszerek tisztátalan ajándékok voltak

Mivel sofőrként is dolgozott a városban, jól ismerte a környéket. A használt óvszereket hulladékgyűjtés közben szedte.

Jézus üzenetét terjesztem tizenöt éve. A Biblia azt mondja, Jézuson kívül nincs másik Isten. Az óvszerek az én tisztátalan ajándékaim voltak tisztátalan helyek számára. Nincs mit megbánnom, Isten hetven évet adott nekünk és én abból már 62 évet leéltem

– nyilatkozta a férfi.

Nemrég egyébként éppen keresztények elleni támadásokról számoltunk be, amelyeket Indiában követtek el. Harijána államban karácsony első napján ledöntöttek egy Jézus-szobrot, és megrongálták az ambalai Szent Megváltó templomot.
A karácsonyi támadások csak a legfrissebb példái a keresztények elleni erőszakos incidenseknek, amik az indiai nem hindu kisebbségekkel (főleg a muszlimokkal és keresztényekkel) szemben ellenséges hindu nacionalista uralkodó párt, a Bháratíja Dzsanatá Párt (Indiai Néppárt) kormányzása alatt egyre erősödnek és szaporodnak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet