Az amerikai Washington államban továbbmentek a lottónál, mivel lehetne vonzóvá tenni, hogy az emberek beoltsák magukat koronavírus elleni vakcinával. Ott ugyanis ingyen füves cigit kínálnak..

Ingyen sörrel is próbálkoztak

Még májusban, szintén az Egyesült Államokban járta be a sajtót, hogy Ohióban a kormányzó úgynevezett Covid-lottót ígért azoknak, akik beoltják magukat. 

Azonban Washington kormányzója továbbgondolta mindezt, és ingyen füves cigit kínál, hogy vonzóbb legyen, ne lankadjon a koronavírus elleni oltakozás, írja a The New York Times.

Persze nem mindenkinek jár, csak a 21 éven felülieknek.Az állam alkohol- és kannabisztanácsa hétfőn jelentette be a Joint for Jabs nevű akciót és július 12-ig tart. Korábban ugyanitt ingyen sörrel csalogatták oltásra az embereket.

Előre megsodort füves cigivel várják az árusok

A kampányban részt vevő árusok előre megsodort füves cigit biztosítanak azoknak, akik egy aktívan működő oltóponton megkapták a vakcina első vagy második adagját.

Az államban eddig a lakosság 58 százaléka kapta meg legalább az egyik oltását, és 49 százalékuk van teljesen beoltva. Az akció kannabiszos ehető termékekre nem vonatkozik, Arizonával ellentétben, ahol spangli helyett füves gumimacit is lehet választani.

Néhány hete egyébként a The York Post számolt be, hogy kutatók szerint a marihuána segít megelőzni, sőt kezelni a koronavírust.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.