Tíz hónap börtönbüntetésre ítélték azt a "ravasz" barátnőt, aki hamis felhasználókkal akarta behálózni ex-barátját, ám végül maga került őrizetbe.

Aljas fenyegetéseket küldött saját magának

Courtney Ireland-Ainsworth 30 hamis Instagram-fiókot hozott létre annak érdekében, hogy korábbi partnerét, Louis Jolly-t felültesse és ráterelje azokat a fenyegetéseket, amelyeket valójában önmagának küldött – írta a Daily Star.

A tinédzser, aki korábban a DHL futárcégnél dolgozott, feljelentette egy sor olyan vádért, amely fizikai bántalmazást is tartalmazott, illetve képeket közölt bizonyos megrongálódott vagyontárgyakról. Még azt is elmondta, hogy a férfi megfenyegette, hogy leszúrja.

A lány 10 rendőrségi nyilatkozatot tett, és azt állította, hogy Mr. Jolly zaklatta és üldözte őt, ami miatt hatszor letartóztatták, és összesen 81 órát töltött őrizetben, beleértve az éjszakai előzetes letartóztatást is.

A Facebook, mint jótevő

A 22 éves Jolly elmondta, hogy két évig voltak együtt, de 2019 októberében „jó feltételekkel” elváltak. A liverpooli koronabíróság meghallgatta a jelenleg 20 éves Ireland-Ainsworth-t, ahogy az elkezdte “szándékos és rosszindulatú hazugságait”.

Paul Blasbery ügyész azt mondta, 2020. július 15. és december 13. között számos felhívást intézett a rendőrséghez, és képernyőképeket adott át az üzenetekről, valamint az áldozatának tulajdonított Instagram-fiókok nevéről. Tíz rendőrségi nyilatkozata ahhoz vezetett, hogy Mr. Jollyt szeptember 5. és december 14. között ismételten letartóztatták, annak ellenére, hogy fenntartotta ártatlanságát.

A nyomozók adatokat kértek az Instagram-ot birtokló Facebook-tól, de Blasbery azt mondta, hogy “eltartott egy ideig, amíg ezeket az adatokat kiadták a rendőrségnek”. Amikor azonban a rendőrség megkapta az adatokat a Facebook-tól, legalább 17 Instagram-fiókot mutattak be, amelyeket Ireland-Ainsworth két e-mail-címével és az otthonához és mobiltelefonjához kapcsolódó IP-címekkel hoztak létre.
Letartóztatták a lányt és kihallgatták 2020. december 12-én, amikor beismerő vallomást tett, mielőtt a koronaügyészség megszüntette a Jolly elleni üldözést és támadással kapcsolatos vádakat.

Poszttraumás stressz-zavar

A védelem nevében, Jim Smith elmondta, hogy ügyfele akkor 19 éves volt, éretlen, és a diagnózis szerint “komplex” poszttraumás stressz-zavarban (PTSD) szenved.

Azt mondta, egy pszichiáter úgy találta, hogy a nő “részben megérthető”, mentális egészségügyi problémái és intim személyes kapcsolatai kezelésének nehézségei összefüggésében.

Ireland-Ainsworth elismerte, hogy elferdítette az igazságszolgáltatás menetét. Mentális egészségügyi nehézségei miatt enyhítették büntetését, amikor teljes mértékben elismerte, és bűnösnek vallotta magát. Tíz hónap fegyházat és 10 éves távoltartási tilalmat ítéltek neki.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet