Meztelen szelfikkel küzd az Instagram-modell a koalák megmentéséért

Kaylen Ward amerikai instagram modell meztelen szelfit küld azoknak, akik támogatják az ausztrál bozóttűz-katasztrófa megfékezéséért dolgozó szervezeteket. Felhívásával eddig több mint 100 ezer ausztrál dollárt gyűjtött össze – írja a Daily Mail.

Kaylen Ward eddig több mint 100 ezer ausztrál dollárnyi összeget gyűjtött össze a kontinensen puszító tűzvész áldozatai és a mentőcsapatok számára. A texasi modell azoknak a követőinek, akik legalább tíz dollárnyi (~2900 forint) összeget adományoznak valamelyik érintett szervezet számára, cserébe küld magáról egy aktképet.

kayla ward the naked philantropist ausztrália bozóttűz
Kaylen Ward Instagram-modell / Fotó: The naked philantropist

A felhívás megjelenése után Ward Instagram- és Twitter-fiókja felrobbant: százával érkeztek be hozzá a követők adományozó kedvét igazoló bizonylatok. A Los Angeles-ben élő modell jelenleg minden idejét azzal tölti, hogy válaszoljon a több mint húszezer üzenetre egy-egy személyre szabott képpel.

Elmondása szerint a tűzvész pusztításáról készített apokaliptikus fényképek motiválták akcióját.

No Title

No Description

„Iszonyatos, ami Ausztráliában történik, minden jóérzésű ember aggódik és szeretne segíteni” – mondja Ward. Ezért megkérte követőit, hogy támogassák valamelyik mentésben részt vevő szervezetet, mint például a New South Wales-i és a Victoria Megyei Tűzoltóságot, a Vöröskeresztet, valamint jópár koalák számára fenntartott kórházat.

Ausztrália áttörő technikával tartaná fenn a nemi egyenlőséget a filmiparban

A Screen Australia, az ausztrál filmhatóság még 2015-ben indította el a KPI-t. A Key Performance Indicator a kulcsszerepek és munkakörök nemek közötti felosztását felügyeli. Az elmúlt három év statisztikái szerint 56%-os volt az arány a nők javára. A hosszútávú mutatót mostantól 50%-os rátán tartják a kontinensen.

Ward azt remélte, hogy a posztjával néhány ezer dollárt össze tudnak gyűjteni. Ehhez képest egy nap alatt kapott húszezer üzenetet.

Becslése alapján több mint százezer ausztrál dollár jött össze, és még többezer üzenetet kell feldolgoznia.

„Volt olyan, aki ötezer dollárt küldött, úgyhogy küldök neki ötven képet és videókat” – nyilatkozta. De a nemes ügy ellenére már történtek visszaélések is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az adományozók most olyanok között terjesztik ingyenesen az aktfotókat, akik nem is fizettek érte. Gusztustalanok, akik ebben részt vesznek, teljesen ellehetetlenítik a kezdeményezés célját[/perfectpullquote]

– fakadt ki Ward nemrég a Twitteren.

instagram modell ausztrál tűz meztelen képek
Kaylen Ward meztelen fotókat küld annak, aki legalább 10 dollárt adományoz az ausztrál tűzvész megfékezésére

A jótékony modell fiókját a felhívás után ideiglenesen törölte az Instagram, úgyhogy most egy új fiókot kezdett, amíg nem kaphatja vissza az eredetit.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az Instagram inaktiválta a fiókomat, a családom kitagadott, a pasim azóta nem szól hozzám. De kit érdekel, csak mentsük meg a koalákat![/perfectpullquote]

Ugyanakkor a modell kezdeményezéséhez csatlakozott néhány kollégája, és most együtt gyűjtenek tovább az ügyért. „Az elején iszonyatosan aggódtam. De öt perc múlva, ahogy a fiókom megtelt üzenetekkel, elszállt minden félelmem” – jelentette ki Kaylen Ward, aki tervez még hasonló akciókat a jövőbeli természeti katasztrófák ellen is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból