Úgy tűnik, egy iPhone segítségével bárki lehet filmrendező, Charlotte Prodger bebizonyította, hogy ez lehetséges.

Manapság az okostelefonok már olyan kiváló kamerákkal és technológiával vannak felszerelve, hogy akár filmet is tudunk forgatni ezekkel az eszközökkel.

Charlotte Prodger | Turner Prize Winner 2018 | TateShots

Charlotte Prodger is a British artist working with moving image, printed image, sculpture and writing. Her work explores issues surrounding queer identity, l…

Charlotte Prodger művész gondolt egyet és meg is valósította saját nagyjátékfilmjét egy iPhone segítségével. A film címe Bridgit, amelyet teljes egészében telefonja segítségével forgatott le. Hiszen olyan kiváló felbontással rendelkezik a készülék, hogy alkalmas volt a felvételek rögzítésére.

Apolena Rychlíkova filmrendező a legalja munkákról: „Mindenki tudja, hogy kurva kemény”

Apolena Rychlíkova: Ez egy különleges történet. Hat éve ismerjük egymást Sašával, és nagyon érdekes helyzetben találkoztunk. Roma embereket akartak kilakoltatni az otthonukból Prágában egy panelből, ahol Saša újságíróként, én pedig aktivistaként voltam jelen. Neki akkor már volt két gyermeke, én pedig terhes voltam az elsővel.

Charlotte erőfeszítései nem voltak hiábavalóak, hiszen a rangos Turner-díjat is elnyerte alkotásával Nagy-Britanniában és 25.000 Fontot is zsebre vághatott nyereményként.

Skynews Charlotte Prodger Tate Britain 4509084 Turner Prize
Charlotte Prodger A Turner-Díj Átadón / Skynews

A film felkeltette az Apple cég vezérigazgatójának Tom Cook-nak az érdeklődését is.

No Title

Congratulations to Charlotte Prodger, winner of Britain’s prestigious Turner Prize. A first for a film shot on iPhone, and another milestone in the democratization of photography and filmmaking. https://t.co/zlQbelQIPb

Twitter-üzenetében fejezte ki elismerését Prodger munkája iránt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet