Borítékban küldték el a 13 éves kislánnyal a százezer forintot hiányzásainak igazolásáért cserébe.
Kedden arról számolt be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség, hogy vádat emeltek egy apa és édesanyja ellen, akik egy orvost próbáltak megvesztegetni azért, hogy a lánygyermek iskolai hiányzásait igazolja le.
A vádirati szerint a vádlott édesapa 13 éves lánya, a 2022–23-as tanév első felében nagy számú iskolai hiányzást szedett össze. 2022 novemberében az apa felhívta háziorvosát, akitől másnapra a magánrendelésére időpontot kért lánya számára, majd a telefont édesanyjának átadta azért, hogy a leigazolandó napokat egyeztesse.

Kapcsolódó cikk

A fiatal lány nagymamája közölte az orvossal, hogy leírja egy papírra, hogy mikor nem volt az unokája iskolában, és arról is érdeklődött a doktortól, hogy mennyi pénzt adjon oda a kislánynak, illetve hogy „100 ezer forintból kijönnek-e”. A háziorvos ekkor felhívta a családtagok figyelmét arra, hogy kizárólag a vizsgálat díját kell majd kifizetni.
Az ügyészség közölte, amikor másnap a kiskorú gyermek megjelent a rendelése, az orvos asztalára letett egy papírt és egy borítékot. A papíron az iskolai hiányzások dátumai szerepeltek, míg a borítékban a készpénz volt benne, ezt az orvos felbontás nélkül visszaadta a 13 éves gyermeknek, és a kért orvosi igazolásokat sem állította ki, csupán egy ambuláns lapot az aznapi ellátásról.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség az apát és a nagymamát vesztegetés bűntettével vádolja, velük szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt vádiratában azzal, hogy vagyonelkobzást rendeljen el a törvényszék.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.