A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádalt az ellen a két férfi ellen, akik együtt italoztak a sértettel, majd a lakóhelyéül szolgáló lakókocsit felgyújtották.

Rokonságban álltak

A sértett huzamosabb ideig hajléktalan életmódot folytatott, azonban a bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban egy Debrecen közeli tanyán végzett alkalmi munkát és az ott lévő lakókocsiban élt. A fiatalabb vádlott a sértettel egy ideig rokonságban állt, majd rajta keresztül ismerkedett meg az idősebb vádlottal – közölte az ügyészség.hu.

2021. április 24-én a férfiak – akik korábbról ismerték egymást –, jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, majd az este folyamán elhatározták, hogy meglátogatják a sértettet a lakókocsijában.

Az elkövetők nagy mennyiségű szeszes italt vittek magukkal, azt a késő esti órákban a sértettel és a társaságában lévő két személlyel együtt megitták. Az italozás és beszélgetés során a fiatalabb vádlott kérdőre vonta a sértettet egy korábbi nézeteltérésük miatt, amelyre azonban a sértett főként ittassága miatt indulatosan reagált. Ezen feldühödve a fiatalabb férfi őt hirtelen ököllel többször megütötte az arcán és a fején, majd rövid időn belül a verésbe bekapcsolódott az idősebb vádlott is, aki a sértettet ököllel a tarkótájékán ütötte meg.

Ezt követően a lakókocsiban elaludt a gyertya, ezért a fiatalabb férfi egy ott talált törölközőt összegyűrt és azt öngyújtóval meggyújtotta, majd arra több műanyag ételes dobozt és palackot tett, hogy a tűz még jobban fellobbanjon. A keletkezett tűz néhány perc alatt elhatalmasodott a hungarocellel bélelt lakókocsiban és nagy füst keletkezett. A férfiak ijedtségükben kimenekültek a lakókocsiból, becsukták az ajtaját, így magukra hagyták a bent alvó sértettet és két ismerősét. A lakókocsiban felébredt az ott tartózkodó egyik férfi, majd észlelve a tüzet és a füstöt a lakókocsiból kimenekítette a másikat, valamint kihúzta onnan a sértettet is. Rövid idő elteltével a lakókocsi teljesen leégett.

Óriási szerencse, hogy nem történt tragédia

A sértettnek és két ismerősének a tűzeset folytán sérülése nem keletkezett, azonban a sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést és a fején több helyen zúzódásos és bevérzéses sérüléseket szenvedett.
A tűz rendkívül gyors terjedése következtében az erősen ittas és indulatos férfiak belenyugodtak abba, hogy a zárt ajtajú lakókocsiban lévő személyek füstmérgezés, illetve égés folytán életüket veszíthették volna.
A jelenleg letartóztatásban lévő, illetve más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, többszörös visszaeső vádlottak ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban mindkét vádlott vonatkozásában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá a vádirat mindkét vádlott vonatkozásában mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Mint arról beszámoltunk, nemrég Mosonmagyaróváron fajult el egy baráti összejövetel, ott gáz- és riasztófegyverek dördültek el.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.