Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője a Klubrádiónak adott interjút. Iványi elárulta, hogy mi történne, ha odamenne hozzá Orbán Viktor 2022-ben egy esetleges választási vereség után.

A koronavírus közelebb hozza az embereket

Iványi Gábor is elkapta a koronavírust nemrég. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője a rádióinterjúban azt mondta, az neki sose tetszett, hogy kimaradjon valamiből, ami nem jó, amikor embereket aggodalom tölt el, szemlézte az interjút a Népszava. Nem szerette megúszni, amikor másokat elgázol a dolog, de ez nem azt jelenti, hogy örül neki, vagy szívesen van az ember ilyen betegséggel. Viszont a tünetek elkerülték, csak kis hőemelkedése volt. Más családtagjai kórházba kerültek, az összes tünet jelentkezett náluk. Azt tapasztalják, hogy ilyenkor a rossz is kicsit közelebb hozza az embereket – tette hozzá.

Ivanyi Gabor Orban Viktor
Iványi Gábor, A Magyar Evangéliumi Testvérközösség Vezetője / Fotó: Végh László

Tavasszal senki nem volt fertőzött az Oltalom Karitatív Egyesület intézményeiben – mondta Iványi, most igen, és volt a munkatársak között is. Ugyanakkor a hajléktalanokat, akik nagyon “életszaggatta” emberek, „bátor, szabadtéri legények”, inkább elkerülte. Megható, milyen sok felajánlást kaptak, nem csökkent a felajánlási kedv.

Meg kellene változnia a politikai helyzetnek

Iványi Gábor beszélt arról is: hálás annak, aki világgá kürtölte, hogy feleségével elkapták a betegséget, mert így, akit vigasztalt, azzal úgy beszélhetett, hogy az illető tudta, ő is ismeri ezt a szörnyű helyzetet. Amikor tehette, találkozott a munkatársaival, elment idősotthonokba, oda is, ahol a legtöbb lakót veszítették el, de sajnos a 90 év fölöttiek közül többen meghaltak. Említett egy 99 éves bácsit, aki az adventi időszakban még együtt táncolt a nővérekkel.

Kapcsolódó cikk

A MET vezetője hangsúlyozta: a legnagyobb szükség arra lenne, hogy megváltozzon a politikai helyzet; távozzanak azok, akik akadályozzák a helyettük elvégzett munkát. 

Ettől mindig egy kicsit megáll az eszem, hogy az ember átvállalt feladatot végez, és nem tőlük kaptuk ezt

– fogalmazott. 

A rosszakaróikat is meglátogatnák börtönben és vinnének pokrócot

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, 1979 óta bejelentett formában dolgoznak, és kicsit ebből nőtt ki az Oltalom az 1988-ban. Ezt a tapasztalatot a normális kormányok értékelték, mert azt tanítják a Wesley János főiskolán, hogy nincs feladandó ügy, csak legfeljebb módszert kell váltani. Ezért a náluk végzettek szépen, csendben, szakértelemmel teszik a dolgukat – tette hozzá.

Ivanyi Gabor Oltalom Karitativ Egyesulet
Iványi Gábor / Fotó: Pavel Bogolepov

Iványi szerint ha kibírták az elmúlt tíz évet és lábon maradtak úgy, hogy amit lehetett, elvettek tőlük, nem adtak oda, ellenük kampányoltak, elvették vagy csorbították a jogaikat, akkor ebből is tanulniuk kellene és azt mondani, hogy nem szórakozunk velük, mert ilyen körülmények között is ugyanazt a munkát végzik.

Nekünk nem célunk, hogy bárkinek bármi rosszat vagy kárt tegyünk, „őket is fogjuk a börtönben látogatni”, viszünk pokrócot is

– mondta.

Nem játszhatjuk el, hogy mi vagyunk a keresztények Iványi Gábor szerint

Az interjúban arról is kérdezték, hogy mi történne, ha odamenne hozzá Orbán Viktor 2022-ben egy esetleges választási vereség után. 

Kapcsolódó cikk

Iványi azt mondaná neki, sajnálja, hogy most akar leülni vele beszélni, amikor már nincs igazán tétje, mert ez így nem bátor és nem férfias dolog. De azért elmondaná, hogy ha legközelebb hasonló helyzet adódik, mi az, amit nem szabad megtenni.

Nem szabad mások jogait elvenni, visszamenőlegesen törvénykezni. Nem szabad olyan gazemberségeket beleírni az ország legfontosabb törvényébe, hogy a rendőr háromszori felszólítására takarodnia kell egy hajléktalannak a turisták számára fenntartott belvárosból, és ha ez nem történik meg, akkor börtönbe is mehet. Vagy nem szabad büntetőtáborszerű körülmények között tartani gyerekeket és a szüleiket, csak azért, mert elmenekültek a szülőföldjükről, ahol bombázták a házukat. Ezek pogányságok, és nem azért nem szabad ilyeneket tenni, mert a fejlett nyugaton már nem járja, ugyanis ott se veszik igazán komolyan az alapelveiket. Iványi szerint paródia vagy komédia volt, amit a Fidesz-kormánnyal csináltak, csak hogy legyen uniós költségvetés.

– fogalmazott Iványi, aki hozzátette, “ilyen dolgokat lelkiismereti okoknál fogva nem teszünk meg, és közben nem játsszuk el, hogy mi vagyunk a keresztények”.

Kapcsolódó cikk

A kereszténység nem a nyugati világban, politikai megfontolásból létrejött érvrendszer, amellyel ütünk ellenfeleinken, hanem egy zsidó történet, egy olyan nép hagyományába épülve, amelyik azért rítt ki a környezetéből, mert a többi között azt hirdette, hogy nem bánhatunk akárhogy a menekültekkel, vagy azokkal, akik büntetőeljárás alatt vannak, vagy akár az állatokkal se. A Biblia nem szabályok gyűjteménye, hanem az élet használati utasítása.

ahelyett, hogy hencegsz azzal, hogy te vagy a kereszténység utolsó bástyája, olvasd el a Bibliát, mert nem olvastad, különben nem tettél volna olyan dolgokat, amelyek szöges ellentétben vannak vele

– üzente a magyar kormányfőnek Iványi.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet