Egy rendkívül erős képpel hívják fel az emberek figyelmét, az elfogadás és a szeretet fontosságára. Óriási falfestmény készült Melbourne-ben arról, ahogy Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern átölel egy muszlim nőt, írja a DesignTaxi.

A christchurch-i mészárlás után pár nappal készített festményt Loretta Lizzio street art művész készítette a tolerancia és szeretet szimbólumaként. A helyiek kérték meg rá, hogy fesse újra az alkotást egy több, mint 22 méter magas gabonatárolóra. Egy adománygyűjtő oldalon igyekeztek összegyűjteni a projekt költségeit, végül több mint 2 millió forint támogatás érkezett az ügyre.

Jacinda Ardern Jacinda Ardern Falfestmény Loretta Lizzio Christchurch I Terrortámadás Street Art
A Jacinda Ardernről Készült Eredeti Fotó A „Tolerancia, Szeretet És Béke” Szimbólumává Vált. / Fotó: Nz Herald

A Jacinda Ardernről készült eredeti fotó a „tolerancia, szeretet és béke” szimbólumává vált. A projekt adománygyűjtő oldalán ezzel indokolják a falfestmény szükségességét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Együtt erősebbek vagyunk, és mindig azok leszünk[/perfectpullquote]

– szögezi le a leírás.

A gonoszság gyökerei: Szélsőjobboldali terror a filmvásznon

Számomra a rasszista indíttatású gonoszság témáját két filmalkotás, az Amerikai História X és a The Believer mutatja be a legjobban. Tony Kaye Amerikai História X -e Edward Norton és Edward Furlong kiemelkedő színészi játékának köszönhetően a rasszizmus legmélyebb bugyraiba nyújt betekintést.


A falfestmény készítéséhez vezető út azonban nem volt teljesen zökkenőmentes. Akadtak helyiek, akik nem örültek a kezdeményezésnek azt állítva, nem releváns Ausztráliában. Még egy petíciót is indítottak a festmény ellen. Volt, aki azt állította, az összegyűjtött pénzt valódi embereknek kellene adni, vagy a hajléktalanság és éhezés problémájára fordítani. Mindenesetre a hatalmas alkotás mégis elkészült, és emlékezteti a lakosokat az elfogadás fontosságára.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet